• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najgora fudbalska procjena u istoriji - mogli su da imaju Ronalda za 2.000.000: Izmakao im najbolji tandem

Autor Haris Krhalić

Ubrzo su ostali i bez drugog fudbalera u kojeg su silno vjerovali, a njih dvojica su u Junajtedu napravili paklen tandem!

 Everton odbio Ronalda Izvor: Profimedia

Ovih dana ponovo se u Engleskoj priča o Kristijanu Ronaldu i njegovom potencijalnom odlasku iz Mančester junajteda već u zimskom prelaznom roku, a mediji iz Velike Britanije otkrili su do sada nepoznate detalje sa početka karijere Portugalca. Čuveni fudbaler je davne 2004. godine prešao iz Sportinga u Mančester junajted, a u Englesku je mogao da stigne i godinu dana ranije!

Priliku da za samo dva miliona funti dovede u svoje redove jednog od najboljih igrača svih vremena imao je Everton, ali su "Karamele" odbile tu opciju. U plavom dijelu Liverpula želeli su da se fokusiraju na igrački razvoj Vejna Runija i procijenili su da bi mladi portugalski ofanzivac mogao da im pokvari planove koje su imali sa najtalentovanijim đakom sopstvene škole.

Klupski čelnici i tadašnji trener Dejvid Mojes imali su puno povjerenje u Vejna Runija, od kojeg su se u narednim godinama očekivale velike stvari. Budući kapiten Engleske kao tinejdžer postao je nosilac igre Evertona, a sa druge strane - u Engleskoj nisu bili sigurni da će se Kristijano Ronaldo kao mlad igrač lako snaći i brzo dokazati u Premijer ligi.

Iskusni Aleks Ferguson nije se dao prevariti pa je nešto kasnije angažovao portugalskog fudbalera kojeg je u tom trenutku već tražilo pola Evrope. Sa druge strane, legendardni Škot sa klupe engleskog giganta doveo je u svoj tim i pomenutog Vejna Runija, pa su upravo njih dvojica činili ubitačan tandem u narednim sezonama. Tokom godina na Old Trafordu ronaldo i Runi su zajedno odigrali 205 mečeva, uz tri trofeja u Premijer ligi, trofej u Ligi šampiona i brdo postignutih golova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC