• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spektakularan žrijeb Lige šampiona: Čekaju nas dvije "bombe" odmah u osmini finala!

Žrijeb za Ligu šampiona doneo nam je dva para u kojima će sve "pucati", ali će i ostati žal jer je svako od njih mogao do same završnice takmičenja.

 Spektakularan žrijeb Lige šampiona: Čekaju nas dvije "bombe" odmah u osmini finala! Izvor: YouTube/UEFA/Screenshot

Žrijeb osmine finala Lige šampiona doneo nam je garantovanu zabavu na proljeće, ali isto tako već sada znamo da će dva od pet najvećih favorita za podizanje "ušatog" pehara biti precrtana već u prvoj nokaut rundi. Danas u podne u Nionu kuglice su spojile Liverpul i Real Madrid, finaliste iz 2018. i 2022. godine, dok će sve "prštati" i u duelu Pari Sen Žermena i Bajern Minhena, timova koji su se sreli u "korona" finalu 2020.

Nema sumnje da će ostati žal što će neki od ovih timova odmah biti precrtani, ali to je sve posljedica burne grupne faze u kojoj oni najbolji nisu uspeli da dođu do prvog mjesta u grupi što je sa sobom donijelo i posljedice (nekima od njih).

I preostalih šest utakmica djeluju zanimljivo, ali čini se da će biti i dosta iznenađenja u četvrtfinalu.

Sastaju se Klub Briž i Benfika kao najveća iznenađenja prve faze, kao i još Inter - Porto, Frankfurt - Napoli, Milan - Totenhem, Dortmund - Čelsi i na kraju Lajpcig - Mančester siti.

Prvi mečevi u osmini finala Lige šampiona igraju se kao i obično 14, 15, 21. i 22. februara, dok su revanši na programu 7, 8, 14. i 15. marta. Dva dana posle (17. marta) zakazan je i posljednji žrijeb Lige šampiona ove sezone na kome neće biti povlaštenih i nepovlaštenih.

Finale se igra u Istanbulu, a zbog duže sezone ćemo morati da sačekamo sve do 10. juna.

UŽIVO ŽRIJEB ZA LIGU ŠAMPIONA:

- PSŽ -  Bajern

- Inter - Porto

- Borusija Dortmund - Čelsi

- Ajntraht - Napoli

- Milan - Totenhem

- Liverpul - Real Madrid

- Briž - Benfika

- Lajpcig - Mančester siti

N A J A V A

Grupna faza Lige šampiona je završena i sada kreće "ono pravo". Žrijeb za osminu finala Lige šampiona zakazan je za danas u podne u sjedištu UEFA, a svi nestrpljivo iščekuju kako će sreća i kuglice spojiti velikane i odmah na proleće nam podariti fantastične mečeve.

Ekipe su podijeljene na povlašćene i nepovlašćene, prvi i jedini put u nokaut fazi. Prvoplasirani iz grupne faze bi trebalo da imaju na papiru lakši posao, a dobro je poznato da ne mogu da budu žrijebani protiv timova iz svoje zemlje - i onih sa kojima su već igrali tokom jeseni. A s obzirom na to da je tokom jeseni bilo dosta iznenađenja, dogodilo se da su "bombe" u drugom šeširu i neki od timova koji su među najvećim favoritima za osvajanje "ušatog" pehara.

  • POVLAŠTENI: Napoli, Porto, Bajern Minhen, Totenhem, Čelsi, Real Madrid, Mančester siti i Benfika.
  • NEPOVLAŠTENI: Liverpul, Klub Briž, Inter, Frankfurt, Milan, Lajpcig, Dortmund, Pari Sen Žermen.

Prvi mečevi u osmini finala Lige šampiona igraju se kao i obično 14, 15, 21. i 22. februara, dok su revanši na programu 7, 8, 14. i 15. marta. Dva dana posle (17. marta) zakazan je i posljednji žrijeb Lige šampiona ove sezone na kome neće biti povlašćenih i nepovlašćenih.

Podsjetimo, nakon žrijeba Lige šampiona slijedi i žreb za dvije runde Lige Evrope u 13 časova, dok nas od 14 časova očekuje žrijeb Konferencijske lige na kome će biti i Partizan. Ostanite uz MONDO, pratićemo iz minuta u minut.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Znači, opet bogati Arapi neće kupiti titulu LŠ

Jaaa

Kakva bomba? Da su valjali ne bili u drugom šeširu

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC