• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakav Brazil, kakva Srbija - vjeruje u "lavove": Samjuel Eto prognozirao afričko finale i titulu za Kamerun!?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Predsjednik Fudbalskog saveza Kameruna Samjuel Eto prognozirao je da će finale Mundijala u Kataru osvojiti njegov nacionalni tim i to pobjedom u finalu nad Marokom.

 Samjuel Eto: Kamerun će osvojiti titulu na Mundijalu pobjedom u finalu protiv Maroka Izvor: ALBERT OLIVE/EFE

Sveafričko finale u Kataru!

Tako je barem prognozirao legendarni kamerunski napadač Samjuel Eto, koji obavlja funkciju prvog čovjeka tamošnjeg Saveza.

Eto je četiri puta učestvovao na šampionatima svijeta sa selekcijom Kameruna, ali nikad nije prošao grupnu fazu, pa vjeruje da će se to promijeniti i da će njegov nacionalni tim konačno osvojiti najveću nagradu u Kataru - pehar namijenjen šampionu.

"Afrika je uvijek imala potencijal da ostvari uspjeh na Svjetskom prvenstvu, ali do sada nismo uvijek pokazali svoje najbolje lice. Tokom godina afričke ekipe su sticale iskustvo i mislim da su spremne ne samo da učestvuju, već i osvoje titulu. Kamerun će u finalu pobijediti Maroko", rekao je Eto, a prenose svjetski mediji.

Uvjeren je da će Marokanci uspjeti da eliminišu Španiju, Portugal i Francusku na putu do susreta s Kamerunom, koji će u konkurenciji Brazila, Srbije i Švajcarske proći dalje, a onda izbaciti Belgiju i Senegal u četvrtfinalu i polufinalu.

"Bilo bi to ostvarenje sna (osvojiti pehar). Za svakog igrača, osvajanje titule je krajnji cilj. Kao predsjednik našeg saveza, volio bih da vidim Kamerun kao svjetskog šampiona".

Neukrotivim "lavovima" ovo je osmo učešće na Mundijalu, a dosad su najveći uspjeh ostvarili na Svjetskom prvenstvu 1990. godine u Italiji, gdje ih je u četvrtfinalu poslije preokreta i dva dosuđena penala izbacila selekcija Engleske predvođena Gerijem Linekerom.

Ranije ove sedmice, Eto je u razgovoru za sajt FIFA istakao da Kamerun inspiraciju za osvajanje titule svjetskog prvaka može da dobije od njegovog nekadašnjeg kluba Intera, koji je 2010. godine osvojio "tripletu" pod vođstvom Žozea Murinja.

"Ne vidim zašto ne možemo da pobijedimo. Vjerujem da za osvajanje Svjetskog prvenstva ne morate biti čudovišta ili vanzemaljci, samo vam treba dobra priprema, jak mentalitet i mrvica ludila. Uvijek uzimam Inter kao primjer - niko na početku sezone 2009/10. nije mislio da možemo osvojiti Ligu šampiona, ali Murinjo je napravio nešto ludo, sa grupom pravih ljudi i ratnika. Istu stvar želim i za Kamerun", istakao je Eto.

"Lavovi" premijeru na Mundijalu u Kataru će imati 24. novembra protiv Švajcarske, a četiri dana kasnije odmjeriće snage sa srpskim "orlovima", da bi grupnu fazu okončali 2. decembra utakmicom protiv Brazila.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC