• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stigla presuda za varanje kako bi se plasirali na Mundijal: Ovaj tim kreće iz minusa, oduzeta su im tri boda!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Zbog desnog beka moraće da krenu iz minusa!

 Stigla presuda za varanje kako bi se plasirali na Mundijal: Ovaj tim kreće iz minusa, oduzeta su im tri boda! Izvor: Profimedia

Sada zvanično imamo spisak reprezentacija koje će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Kataru! Iako Mundijal počinje za manje od dvije nedjelje do sada se nije znalo da li će nacionalni tim Ekvadora moći da nastupi na tom prvenstvu zbog optužbi na njihov račun da su varali tokom kvalifikacija za Katar.

Problem je nastao oko Bajrona Kastija, desnog beka selekcije Ekvadora koji je u kvalifikacijama odigrao osam mečeva za ovu selekciju. Za njega je utvrđeno da je rođen u Kolumbiji i Fudbalski savez Čilea je zbog toga tužio Ekvador i tražio njihovo izbacivanje sa Svjetskog prvenstva. Ipak, ništa od toga!

Nakon što je FIFA presudila u korist Ekvadora i istragom utvrdila da nije bilo nikakvih malverzacija ovaj slučaj je otišao na sud. Sportski sud u Lozani (CAS) primio se ovog sličaja, a sada su konačno donijeli i presudu. Iako je utvrđeno da je bilo nepravilnosti sa registracijom Bajrona Kastilja neće Ekvador "letjeti" sa Svjetskog prvenstva.

Kažnjen je FS Ekvadora sa 100.000 švajcarskih franaka, počeće naredne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo sa tri boda minusa, ali će Ekvador zaigrati u Kataru u grupi sa domaćinom, Senegalom i Holandijom.

Kastiljo je rođen 1995. godine, ali u njegovim kolumbijskim papirima piše da je tri godine mlađi. On je u jednom intervjuu priznao da je ilegalno ušao u Ekvador kada je bio mlađi, ali mu nije ukinuta mogućnost da igra za nacionalni tim Ekvadora i moguće je da će igrati na otvaranju SP 20. novembra kada Ekvador igra sa Katarom.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC