• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Talentovani hrvatski fudbaler pao na doping testu!

Autor Dragan Šutvić

Mladi fudbaler Mario Vušković ima priliku da se žali i traži testiranje B uzorka, ali za sada djeluje da je u veoma teškoj situaciji.

 dopingovan hrvatski fudbaler  Izvor: Youtube/HSV/printscreen

Šokantna vijest stiže iz Njemačke - jedan od najtalentovanijih hrvatskih fudbalera "pao" je na doping testu! Mario Vušković (20) prvotimac slavnog Hamburgha, testiran je na redovnoj kontroli nakon jednog treninga, a uzorak koji je dostavio pokazao je šokantne rezultate. Test je bio pozitivan na EPO, odnosno doping preko krvi.

Možda će vas zanimati

O pozitivnom testu javnost je obavijestio Fudbalski savez Njemačke, nakon što je Njemačka antidoping agencija izvršila testiranje mladog fudbalera. Nakon što se ispostavilo da je prvi nalaz pozitivan, Mario može da zatraži ispitivanje "B" uzorka, dok bi odluka o privremenoj suspenziji mladog fudbalera trebalo da bude donijeta tokom sljedeće nedjelje.

"Možemo potvrditi kako je naš igrač Mario Vušković pod istragom i to nas veoma iznenađuje. Privremeno smo ga povukli sa svih aktivnosti ekipe kako bismo i njega i klub zaštitili od dalje štete. Kada saznamo više detalja, bićemo transparentni u njihovom objavljivanju", naveo je u šturom saopštenju HSV, velikan evropskog fudbala koji trenutno igra u drugoj ligi Njemačke.

Inače, Vušković je ponikao u redovima RNK Split, a zatim je stigao do seniorskog tima Hajduka za koji su svojevremeno igrali njegov otac i deda.

Uslijedila je pozajmica u Hamburg tokom ljeta 2021. godine, a zatim i otkup njegovog ugovora, pa je sada snažni defanzivac član njemačkog kluba. Kroz karijeru je bio standardan u svim mlađim kategorijama reprezentacije Hrvatske i vjerovalo se da bi u narednim sezonama mogao da se profiliše kao štoper za seniorsku reprezentaciju. Sada je to pod znakom pitanja.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC