• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golgeter Mladosti je kralj srpskih strijelaca - prvi ikada do 100 golova u Superligi!

Autor Dragan Šutvić

Srpski fudbaler ispisao je istoriju Superlige pogotkom protiv Kolubare u 19. kolu prvenstva.

 milan bojović postigao 100 golova u superligi  Izvor: MN PRESS

Istorija srpskog fudbala i Superlige ispisana je u Lučanima! Ubojiti golgeter Milan Bojović (35) postigao je gol protiv Kolubare u 19. kolu prvenstva i tako stigao do svog 100. pogotka u Superligi Srbije. Nekadašnji napadač Čukaričkog, Vojvodine i niškog Radničkog najveći broj golova postigao je u rodnim Lučanima, gde je i na sredini četvrte decenije najvažniji igrač u klubu.

Njegov pogodak "potvrdio" je pobjedu nad gostima iz Lazarevca i to samo nekoliko minuta nakon što je iskusni Bojović bio neprecizan sa bijele tačke. Ipak, pronašao je način da se iskupi i sa svega nekoliko metara udaljenosti poslao je loptu u praznu mrežu. Bio je to jedan od najlakših golova u njegovoj karijeri, ali i jedan od onih koje će najduže pamtiti.

Od kako Superligu igraju samo srpski klubovi, niko nije ni blizu ubojitom Bojoviću. Na vrhu tabele najboljih strijelaca on se godinama borio protiv Andrije Kaluđerovića (80 golova), ali je veteran koji trenutno nastupa za Grafičar sada daleko od konkurencije napadaču lučanske Mladosti. Drugo mjesto na listi preuzeo je Aleksandar Katai (82 gola), a u vrhu tabele nalazi se još nekoliko zanimljivih imena.

U narednim godina mogli bi da napreduju Milan Pavkov (77), Ognjen Mudrinski i El Fardu Ben (65), Mirko Ivanić (61), Rikardo Gomeš (60),... Svi oni i dalje su aktivni na fudbalskom terenu, ali je gotovo nezamislivo da stignu Bojovića koji je kralj strijelaca u srpskom fudbalu.

Meč na kojem je Milan Bojović ispisao istoriju srpskog fudbala.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Bojović je rođen upravo u Lučanima, a u mlađim kategorijama prolazio je kroz čuvenu Partizanovu školu. Ipak, nikada nije stigao do prvog tima crno-bijelih i morao je iz nižih liga da se probija do velike pozornice.

Igrao je za Radnički Stobeks u Klupcima, zatim Srem iz Sremske Mitrovice i Teleoptik, prije nego što je zaigrao u eliti. U bogatoj karijeri ređali su se srpski klubovi - Čukarički, Jagodina, Vojvodina, Radnički iz Niša i Mladost iz Lučana za koju je igrao u tri navrata. Pored toga, karijeru je gradio u inostranim klubovima, igrajući u Grčkoj, Izraelu i Kazahstanu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC