• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukrajina htjela da ih izbace sa Mundijala, Britanci ih provociraju: Haos na konferenciji - "Koliko ćete mi platiti"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Selektor reprezentacije Irana uoči Svjetskog prvenstva u Kataru pod velikim pritiskom zbog dešavanja u ovoj zemlji.

 Selektor Irana ljut na novinare Izvor: Twitter/Sima_Sabet/Screenshot

Fudbalska reprezentacija Irana učestvovaće na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kataru, iako su prethodnih nedjelja kružile priče da bi FIFA mogla da ih izbaci. Sve je krenulo inicijativom Ukrajine da se Iran, zbog vojnog snabdijevanja Rusije u ratu, isključi sa Mundijala, dok je zbog toga veliki pritisak bio na fudbalerima i selektoru Karlosu Keirošu, koji je već stigao da uđe u sukob sa novinarima uoči početka turnira.

Poznati portugalski trener koji je Iran preuzeo prije samo dva mjeseca, odmah je dobio pitanje o osjetljivoj političkoj situaciji u Iranu gdje već mjesecima traju protesti, odnosno konkretno pitanje britanskog novinara je glasilo - "Da li ste ponosni što ste selektor zemlje koja ne poštuje prava žena?"

"Koliko ćete da mi platite da odgovorim na to? Koliko? Razgovarajte sa šefom i odgovorite mi. Ne stavljajte mi riječi u usta. Pitam koliko ćete mi platiti za taj odgovor", bijesno je odgovorio Karlos Keiroš.

U ovoj azijskoj zemlji inače već dva mjeseca traju protesti zbog smrti Mahse Amini, a tim povodom su i reprezentativci Irana stali na stranu naroda i tokom priprema su prekrili grb na dresu. Što se tiče Keiroša, nema ništa protiv toga: Iranski reprezentativci prekrili su grb tokom pripremnih utakmica, što je protumačeno kao znak podrške prosvjedima.

"Igrači mogu slobodno da protestuju kao što bi mogli da su iz bilo koje druge zemlje, sve dok je to u skladu s pravilima Svjetskog prvenstva i u duhu igre. Mogu da se izraze terenu. Igrači imaju samo jednu stvar na umu, a to je borba za plasman u drugi krug."

Podsjetimo, Iran se takmiči u grupi sa Engleskom, Velsom i Sjedinjenim Američkim Državama, a Keiroš je poručio da vjeruje u svoje igrače i da će pokušati da donesu radost narodu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC