• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trebalo da bude najveće pojačanje, a opet vodi borbu za život: Golgeter mora na operaciju - tumor nije nestao!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbaler iz Obale Slonovače moraće da bude podvrgnut operaciji kako bi riješio problem sa tumorom protiv kojeg se bori već skoro pola godine.

 Sebastijan Ale ponovo ima tumor Izvor: Instagram/sebastien.haller/printscreen

Prethodnog ljeta, transfer Sebastijana Alea iz Ajaksa u Borusiju Dortmund bio je jedan od najzanimljivijih u Evropi. Trebalo je da naslijedi Erlinga Halanda i nastavi impresivnu golgetersku formu, ali su samo dvije nedjelje kasnije stigle užasne vijesti. Snažnom napadaču dijagnostifikovan je rak testisa, zbog čega je odmah morao na hemoterapiju.

On je vraćen sa priprema njemačkog tima kako bi započeo liječenje, a prije nešto manje od mjesec dana stigle su informacije da će izliječen i da će povratak na teren biti brži nego što se očekivalo. Ipak, situacija je sada komplikovanija - Ale mora na operaciju što znači da je povratak u proljećnom dijelu sezone gotovo nemoguć!

"Kao što je planirano od početka, nakon hemoterapije razmatrane su različite mogućnosti. Moram objaviti da borba za mene još nije gotova. Moraću da idem na operaciju kako bih se konačno riješio ovog tumora koji me udaljava od terena. Želio bih svima da se zahvalim na porukama podrške i snazi koju ste mi dali u ovom iskušenju. Radujem se ponovnom susretu s vama", napisao je Ale na društvenim mrežama.

Fudbaler koji je prošao sve mlađe kategorije reprezentacije Francuske, a zatim zaigrao za Obalu Slonovače moraće da provede i narednih nekoliko mjeseci u oporavku. Sasvim je izvjesno da do kraja sezone neće moći da gira fudbal, a tek bi u narednom prvenstvu mogao da pomogne svom klubu - ukoliko operacija i oporavak prođu dobro. Podsjećamo, on za Borusiju iz Dortmunda nije debitovao u zvaničnim mečevima, a ranije je nosio dres Oksera, Utrehta, Ajntrahta, Vest Hema i Ajaksa, u kojem je bio prava gol-mašina. Za godinu i po dana na 66 mečeva postigao je 47 golova.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC