• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Engleska Iran Svjetsko prvenstvo 2022
 Engleska Iran Svjetsko prvenstvo 2022

Engleska demonstrirala silu! Osam golova u Dohi - Sautgejtov tim bez milosti

Strašna partija fudbalera Engleske u prvom kolu Svjetskog prvenstva!

 Engleska Iran Svjetsko prvenstvo 2022 Izvor: Profimedia / Peter Schatz / Alamy Live News

Reprezentacija Engleske je lako izašla na kraj sa motivisanim Irancima u prvom kolu Svjetskog prvenstva. Evropska ekipa je zasluženo slavila sa 6:2 i na najbolji način započela svoje "putovanje" na ovom Mundijalu

Engleska - Iran 6:2 (3:0)
/Belingem 36, Saka 43, 62, Sterling 45+1, Rašford 71, Griliš 90 - Taremi 65, 90+13/

Utakmicu je oblježila povreda golmana Irana, Alireze Bairanvuda, koji je nakon jezivog sudara glavama na nosilima napustio teren stadina u Dohi.

Odbrana Iranaca je od početka utakmice bila pod velikim pritiskom i konstantnim pokušajima engleskog napada koji su urodili plodom u 36. minutu kada je Džud Belingem uspio da nadskoči defanzivce Irana i pošalje loptu iza leđa golmana. U tom trenutku kao da se reprezentacija Irana raspala, do kraja poluvremena Engleska je diktirala tempo i lako došla do nova dva gola, pogodili su Saka i Sterling.

Drugo poluvrijeme je krenulo nešto sporije igrači Engleske su stali na loptu i čuvali posjed, ali nakon jedne kontre u 62. minutu Saka je postigao drugi gol na utakmici. Činilo se da su Iranci pali i da neće postići pogodak u prvom kolu Mundijala, ali nakon samo tri minuta sjajno šutira Mehdi Taremi i lopta od prečke ulazi u mrežu.

Peti gol za Englesku postigao je napadač Mančester junajteda, Markus Rašford, koji je u prvom kontaktu sa loptom matirao golmana. Do kraja meča smo vidjeli još dva gola, po jedan na obje strane.

Prvo je u 90. minutu za reprezentaciju Engleske pogodio Griliš, a nakon njega u 103. minutu nakon povlačenja za dres u šesnaestercu dosuđen je penal za Iran. Siguran sa kreča bio je Taremi.

Više detalja o meču klikom na "Razvoj događaja".

Možda će vas zanimati

16:14

KRAJ! ENGLESKA - IRAN 6:2

Završena je prva utakmica drugog dana Svetskog prvenstva u Kataru. Reprezentacija Engleske je savladala Iran poprilično lako i zasluženo odnela tri boda sa stadiona Kalifa u Dohi. Strelci za Engleze su redom bili Belingel, Saka, Sterling, Saka, Rašford i Griliš, dok je počasne golove za Iran postigao Taremi. Engleska je izgledala od početka utakmice kvalitetnije i odlučnije, napad je bio ubojit i čini se da Iranci niti jednog trenutka nisu imali šanse na današnjoj utakmici da osvoje bodove.

16:13

90+10. minut - Penal za Iran

Nakon povlačenja za dres u kaznenom prostoru sudija je dosdio penal za Iran. Drugi gol za Iran postigao je Taremi, Pikford je još jednom bio nemoćan. Nekoliko minuta pre penala igrači Irana pogodili su prečku iz kontranapada.

16:00

89. minut - GOL

Džek Griliš postiže šesti gol na današnjoj utakmici za Engleze, brza kontra nakon koje Iranci nisu imali šanse da odbrane gol. Drugi gol za napadača Mančester Sitija u dresu Engleske. Rezultat je 6:1.

15:42

71. minut - GOL

Prvi kontakt sa loptomi odmah gol, Markus rašford nakon još jedne asistencije kapitena Harija Kejna lako postiže gol. Defanzivci Irana izgledaju raštimovano, još 20 minuta muke za njih. Za samo 26 sekundi, koliko je proveo u igri, napadač Junajteda je matirao rezernog golmana Irana.

15:38

68. minut - Povreda Megvajera

Hari Megvajer mora da izađe iz igre, nakon jednog duela defanzivac mančester Junajteda se požalio na povredu i moraće da napusti teren. Nevoljno odmahuje glavom jedan od najskupljih defanzivaca današnjice umesto koga će na teren ući Erik Dajer.

15:35

65. minut - GOL

Slavlje Iranaca, postižu gol i smanjuju rezultat na 4:1. Pikford nemoćan, Taremi odlično šutira i lopta od prečke ulazi u gol.

15:33

62. minut - GOL

Solo prodor igrača Arsenala, Bukaja Sake, koji fantastično šutira po zemlji i postiže svoj drugi pogodak na današnjem meču. Defanzivci Irana nisu izašli u blok i ovo je bio lak posao za sjajnog mladog napadača. Engleska vodi 4:0.

15:29

58. minut - Engleska kontoliše igru

Igrači Engleske spustili su tempo igre i čuvaju loptu. Iranci pokušavaju iz kontranapada, ali lako na kraj sa napadačima Irana izlaze defanzivci reprezentacije Engleske.

15:20

47. minut - Povreda Kejna

Nakon jednog starta defanzivca Irana, Hari Kejn je ostao na zemlji. Celim telom je Pouraliganji pao na zglob napadača Totenhema, Garet Sautgejt je poslao Kaluma Vilsona na zagrevanje.

15:18

46. minut - Nastavljamo

Selekcija Engleske ima prednost iz prvog dela susreta 3:0, videćemo da li reprezentativci Irana imaju odgovor na napadački izuzetno poluvreme Engleza 

Izvor: FRANK AUGSTEIN/AP

15:00

POLUVREME - 3:0

Lako su reprezentativci Engleske došli do ubedljive prednosti u prvoj utakmici koju igraju na Mundijalu, strelci su redom bili Belingem, Saka i Sterling. Od starta utakmice Engleska je napadala,a Iran se dobro branio do primljenog prvog gola u 35. minutu. Prvo poluvreme obeležila je povreda prvog golmana Irana koji je morao da napust teren već u 17. minutu.

14:54

Pogledajte kako je izgledala povreda golmana

Na samom početku utakmice nakaon centaršuta Harija Kejva došlo je do sudara glavama golmana Irana sa jednim defanzivcem, nakon čega su i jedan i drugi nepomično ležali na terenu. Zavladao je muk na tribinama, nakon duge pauze golman iranske reprezentacije, Alireza Bairanvud, morao je da napusti teren. Pogledajte ovde kako je sve izgledalo. 

14:47

45. minut - GOL

Kejn sjajno asistira ka Sterlingu i to je 3:0. Ozbiljna prednost Engleza već na poluvremenu. 

Izvor: Profimedia

14:45

43. minut - GOL

Engleska vodi 2:0. Sjajan šut Bukaja Sake. englezi su iskoristili razliku u kvalitetu i čini se da će na poluvreme sa velikom prednošću.

Izvor: Pavel Golovkin/AP

14:38

Ovako izgleda meč Engleske i Irana:

14:36

36. minut -GOL!

EVO GOLA Engleska vodi 1:0, Šo je centrirao sa leve strane, sjajna reakcija mladog Belingema koji postiže gol glavom nakon što je nadskočio iranskog defanzivca. Prvi gol za reprezentaciju Engleske i to na Svetskom prvenstvu postigao je Belingem.

14:33

33. minut - Prečka čuva Iran

Prečku nakon kornera pogađa Hari Megvajer! Nemaju sreće igrači Engleske, iranski golman je bio savladan.

14:32

30. minut - Malo je falilo

Bukajo Saka je centrirao sa desne strane, na pravom mestu je bio Mejson maunt i šutirao je u bliži ugao. Lopta je prošla pored stative i završila izvan mreže. Engleska je bolja, pritiska, ali iranci se dobro brane.

14:21

17. minut - Golman Irana napušta teren

Strašne scene na stadionu Kalifa, jeziv sudar glavama i nakod dugog prekida golman Irana Alireza Beiranvand će na nosilima napustiti teren. Želimo mu brz oporavak! 

14:12

8. minut - Velika šansa za Englesku

Nakon slobodnog udarca koji su brzo izveli Englezi, Kejn je centrirao u peterac gde se našao Hari Megvajer koji je zamalo promašio šut nogom. Nakon intervencije u ovom napadu dva fudbalera Irana su se sudarila glavama, čini se da će prvi golman morati da napusti teren.

14:06

4. minut - Da li je penal?

Nakon kornera Englezi su tražili jedanaesterac, Megvajer je bio povučen sa dve ruke od strane  jednog defanzivca Irana. Sudija, Rafael Klaus, se konsultovao sa VAR sobobom, ipak nema penala. 

14:01

1. minut - Utakmica je počela

Nakon što su igrači Engleske kleknuli i dobili žvižduke od mnogobrojne publike, reprezentativci Irana su krenuli u prvi napad.

13:52

Uskoro kreće meč

Još nekoliko minuta do početka utakmice, Kalifa stadion koji ima više od 45.000 sedećih mesta ugostiće reprezentacije Engleske i Irana. Ovo je prva od tri utakmice na drugom danu Svetskog prvenstva u Kataru. Ostanite sa nama, utakmica uskoro počinje.

13:46

Voditeljka nosi kapitensku traku

Igračima je zabranjeno da nose "One Love" kapitensku traku koja promoviše prava LGBT zajednice, ali na oduševljenje engleske publike voditeljka BBC Sporta, Aleks Skot, uživo se uključila u program sa pomenutom trakom oko ruke. Ostaje da vidimo da li će se reprezentacije oglušiti o odluku FIFA i istrčati na teren sa "One Love" trakom.

13:25

Polemika u Engleskim medijima

Pred početak utakmice u Engleskoj se vodi velika polemika, a glavno pitanje je: "DA LI MEGVAJER TREBA DA IGRA?"

Koje je vaše mišljenje?

13:19

Potvrđeno

Garet Sautgejt Selektor reprezentacije Engleske je potvrdio na konferenciji za medije da će njegovi izabranici kleknuti pred početak meča u znak protesta. Podsećamo FIFA je zabranila reprezentacijama da nose "One Love" kapitenske trake koje promovišu prava LGBT zajednice.

13:04

Arnold nije u startnoj postavi

Izašla je postava reprezentacije Engleske:  Pikford, Stouns, Megvajer, Tripie, Rajs, Belingem, Maunt, Šou, Saka, Kejn, Sterling

12:58

Danas na programu tri utakmice Mundijala

  • 14.00 ENGLESK - IRAN 
  • 17.00 SENEGAL - HOLANDIJA
  • 20.00 SAD - VELS
12:54

Drama pred meč

FIFA je odlučila da zabrani nošenje "One Love" trake na mečevima Svetskog prvenstva, deset reprezentacija se pobunilo i istaklo da će nositi traku koja promoviše prava LGBT zajednice. Jedna od reprezentacija je i Engleska, i javnost željno iščekuje da vidi boju trake na Kejnovoj ruci.

12:44

Dobro došli

Prva utakmica drugog dana Mundijala između Engleske i Irana odigraće sde na Kalifa stadionu od 14.00. Ostalo je nejasno kakvu će kapitensku traku na ruci nositi Hari Kejn nakon odluke FIFA da zabrani nošenje "One Love" trake koja promoviše LGBT prava i pobune Engleza.

UKRATKO

  • Engleska - Iran 6:2
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije