• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Milenković i Darko Lazović obratili su se medijima direktno iz Katara i govorili o utiscima poslije prva tri dana u Dohi, odnosno pred utakmicu sa Brazilom.

 Nikola Milenković i Darko Lazović obraćanje iz Katara Izvor: KURIR/DAMIR DERVIŠAGIĆ

Fudbalska reprezentacija Srbije već tri dana je u Kataru i polako se priprema za ono najvažnije - prvi meč sa Brazilom koji je zakazan za 24. novembar. Tim povodom fudbaleri Srbije obratili su se danas u 15.30 po srpskom vremenu (17.30 po onome u Dohi) i prve utiske smo čuli od Nikole Milenkovića i Darka Lazovića.

Poručili su da su spremni za utakmicu sa Brazilom i da vrijeme provode zajedno igrajući Mafiju, dok je odraz dobre atmosfere u reprezentaciji i to što su svi zajedno provodili vrijeme u hotelu.

Pročitajte šta su rekli klikom na karticu "razvoj događaja".

15:51

Konferencija za medije fudbalera Srbije je završena, sada slijedi trening na kome će mediji moći da prisustvuju prvih petnaestak minuta.

15:49

Igramo Mafiju, svi smo zajedno!

"Kada sam bio na Svetskom prvenstvu pre četiri godine pripreme su bile duže i to je bio lep deo. Samo da vreme leti i svakim danom je utakmica sve bliži. Ne prolazi vreme sporo. Provodimo slobodno vreme tako što igramo Mafiju i gledamo utakmice", poručio je Milenković.

"Jedva čekamo da počne Svetsko prvenstvo i kao što je Bleki rekao - čim je prošlo prvenstvo odmah je počelo i svi zajedno provodimo vreme, što je odraz reprezentacije", rekao je Lazović.

15:47

Da li će Bleki biti pod pritiskom?

"Svi ćemo biti pod pritiskom. Na svim pozicijama imaju dobre igrače i svi moramo da budemo maksimalno spremni, moramo da budemo spremni važnosti", rekao je Milenković.

15:46

"Meni je svejedno"

"Što se tiče nas, ne obraćamo pažnju na bilo šta nego moramo da igramo što je bolje moguće. Što se mene tiče, meni imponuje što se vratila vera u reprezentaciju da se dosta očekuje od nas i nadamo se da ćemo koliko-toliko uspeti da obradujemo naciju. Znate da fudbaleri nisu pravili neke rezultate, tako da možemo dosta da doguramo bez nekog opterećenja. Uspeh je i pojava ovde", rekao je Lazović.

"Levo ili desno? Čast mi je što sam u ovim godinama prvi put na Svetskom prvenstvu i san je svakog dečaka koji igra fudbal, samo pozitivne stvari se dešavaju. Što se tiče pozicije, svejedno mi je", dodao je fudbaler Srbije.

15:44

Priča o polufinalu, finalu...

"Ne nervira nas. Mi smo fokusirani na ono što je između nas i to nas ne remeti", rekao je Milenković.

15:42

Nismo mi potcenjeni, nego...

"Generalno je veliki kvalitet u napadu i nije čudno što pričaju o napadačima. Imamo kvalitet tamo i svi jednim potezom mogu da naprave problem. Ne osećamo se potcenjeno i moramo da budemo na maksimalnoj visini zadatka i što se toga tiče ne obraćamo pažnju", rekao je Milenković.

Izvor: MN PRESS

15:41

MIRNO!

"Prošli put smo morali da pobedimo da bismo prošli dalje. Nije bilo nimalo prijatno, sada je drugačija situacija i sve može da se desi. Verujemo da našom organizacijom igre možemo da pomrsimo situaciju u grupi i sigurno da će biti teško, ali s našom organizacijom"

"Individualni kvalitet je izražen i imaju ozbiljne uloge u klubovima, ali sigurno imaju mana".

15:39

"Da učinimo narod ponosnim"

"Mislim da je primarni cilj prolazak grupe i ne treba ići mnogo daleko nego biti fokusiran na utakmice koje slede. Neće biti lako, grupa nam je teša, ali moramo da damo naš maksimum da učinimo naš narod ponosnim i srećnim, siguran sam da će svaki pojedinac iz ekipe dati sve od sebe", rekao je Milenković.

"Ne treba se opterećivati i davati obećanja, ali verujem u nas i naš kvalitet i da nastavimo sve od kada je Piksi ovde. Kao što je rekao Bleki, ali prvo da razmišljamo o Brazilu", dodao je Lazović.

15:37

Da li Brazilci strahuju od Srbije?

"Strah je možda gruba reč, ali sigurno da nas poštuju i da će maksimalno ozbiljno spremiti utakmicu. Voleo bih da nas potcene i dugo ga nisu osvojili i čekaju to zlato. Mislim da se mi dosta pitamo", rekao je Darko Lazović u prvom obraćanju srpskim novinarima.

15:34

Nejmar? Nije sve...

"Ne zavisi sve od Nejmara. Jeste jedan od najboljih igrača na svetu i sigurno da je jedan od favorita za osvajanje Svetskog prvenstva, ali mislim da možemo da ostvarimo povoljan rezultat", dodao je Lazović.

15:32

Poštujemo Brazilce, ali...

"Napravili smo dosta dobre rezultate u Ligi nacija, ali Svetsko prvenstvo je drugačije od svega, ali treba da gledamo u nas i idemo na pobedu. Respektujemo Brazil kao jednog od glavnih konkurenata za osvajanje titule i nadamo se najboljem", rekao je Darko Lazović.

"Brazil ima sjajne igrače na svakoj poziciji, ne samo Nejmara, mislim da na svim pozicijama imaju top igrače u top klubovima, ali kao što sam rekao treba da ih respektujemo. Nemamo strah ni od koga, zavisimo samo od nas", dodao je Milenković.

15:31

Stigli su!

Nikola Milenković i Darko Lazović su tu, a prvo će odgovarati na pitanja novinara koji nisu iz Srbije. Tu je dosta Brazilaca...

Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

15:04

Gde je Srbija?

U zvaničnoj FIFA prodavnici gde možete da kupite dresove, rekvizite, opremu, lopte, ali ništa sa zastavom Srbije. Pitali smo i zbog čega je to tako, ali odgovor je prilično neubedljiv.

15:01

Ovako je trenutno u medija centru Srbije!

Veliki broj srpskih novinara, ali i brazilskih koji su smešteni direktno preko puta trening kampa Srbije. Mnogi od njihovih navijača pokušali su i da "virnu", ali važe jake mere obezbeđenja.

Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

14:58

Dobro došli u MONDO live!

Fudbalska reprezentacija Srbije je na 72 sata daleko od meča sa Brazilom, što je naš prvi meč na Svetskom prvenstvu u Kataru. Tim povodom danas će se javnosti obratiti naši fudbaleri Nikola Milenković i Darko Lazović od kojih ćemo čuti prve utiske o prethodnim danima u Dohi.

Ostanite uz MONDO, pratićemo njihovo obraćanje iz minuta u minut.

UKRATKO

  • Nikola Milenković i Darko Lazović obratili su se iz Dohe
  • Otkrili su kako se pripremaju za Brazil
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije