• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stigli smo u Katar i šokirali se: Ne, ovdje nema Srbije! Tražili naše u Dohi, a zatekli ekipu koja ne igra na Mundijalu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Cijela Srbija čeka četvrtak i meč sa Brazilom, dok jedne Italije nema na Mundijalu. Ipak, ako pogledate štandove u Kataru, rekli biste da je situacija obrnuta! /od reportera MONDA iz Katara Milutina Vujičića/

 Stigli smo u Katar i šokirali se: Ne, ovdje nema Srbije! Tražili naše u Dohi, a zatekli ekipu koja ne igra na Mundijalu Izvor: MONDO/Milutin Vujičić/MN Press

Italija će navijati za Srbiju na Svjetskom prvenstvu u Kataru, to je sada svima jasno! Čak 11 fudbalera Srbije nastupa u Seriji A, ubjedljivo najviše od svih ekipa koje ćemo vidjeti na Mundijalu, ali kada se šetate Dohom, nemate utisak da "azura" nema.

Svuda mogu da se kupe njihovi dresovi, privesci sa zastavom Italije, kačketi i majice na kojima su kultni momenti sa Svjetskih prvenstava na kojima je Italija nastupala... Ali Srbije nema nigdje! Da, dobro ste pročitali, tim koji ne igra na Mundijalu je na svakom koraku, a "orlova" ni na mapi.

Dok smo šetali prodavnicama u Dohi, vidjeli smo u ponudi zvanične FIFA prodavnice prvenstva ogroman asortiman dresova, opreme, lopti, privezaka, suvenira, majica... Ali ništa u znaku Srbije! Nije bilo dresova "orlova", nije bilo nikakvih navijačkih rekvizita za navijače iz Srbije, ali za Italijane kojih na prvenstvu nema je bilo svačega!

Pitali smo prodavce o čemu se radi, a nismo dobili baš uvjerljive odgovore. Svo troje zaposlenih u prodavnici je reklo da nema ničega u znaku Srbije, a kada će stići – ne znaju...

"Još uvijek se ne igraju mečevi Srbije i u naredna dva dana možda dobijemo neku opremu u znaku vaše zemlje. Prodavaće se više proizvoda na stadionima na dan utakmice", rečeno nam je na pultu, dosta neuvjerljivim glasom, čisto da bi dobili nekakav odgovor. Pogledajte kako izgleda prodavnica FIFA u Dohi i šta se sve nudi: 

Jasan je i motiv zašto Srbije nema – jednostavno to se ne isplati previše organizatorima. Po Dohi može da se vidi najviše domaćih navijača, a nakon njih dominirau Argentinci, Englezi, Holanađani, Amerikanci i Meksikanci, Srba nema puno, a i ovi koji su tu nemaju previše novca za bacanje.

I dok Srbija čeka prvi meč, Brazilci znaju sve o srpskom nacionalnom timu, mnogi ih vide kao potencijalno veliko iznenađenje, a domaćini – nisu ni sigurni da su tamo!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC