• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta sad? Šta misliš? Mitar na ovo pitanje podigao obrve: Da se vidi naš bezobrazluk, to je falilo!

Autor Haris Krhalić

Srpski fudbaleri poraženi su od Brazila, a svoje utiske medijima je iznio i Aleksandar Mitrović. /Od izvještača MONDA iz Katara, Milutina Vujičića/

 Mitrović nakon poraza od Brazila Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Srbije porazom su počeli učešće na Mundijalu u Kataru - golovima Rišarlisona Brazil je pobijedio našu selekcije u meču koji će se možda pamtiti i zbog povrede Nejmara. Gubitak meča i bodova teško je pao selektoru Stojkoviću i igračima koji su govorili posle meča, a među njima je bio i Aleksandar Mitrović. Tek oporavljeni napadač srpskog tima dao je sve od sebe kako bi ugrozio Alisona, ali to se u četvrtak uveče u Dohi nije dogodilo. Zaslužio je tek prelaznu ocjenu zbog velike borbe, a kasnije je do detalja analizirao prvi okršaj Srbije na turniru. 

"Nije se završilo kako smo željeli, izgubili smo. Razočaranje, nismo ostvarili pobjedu, ali sve zavisi od nas u još dvije utakmice. Treba da se pripremimo za njih. Mislim da je sad rano za analize, ali vjerovatno je falilo agresivnosti. Poslije smo malo fizički pali, pa smo gubili neke lopte koje ne bismo smjeli. Gol je visio u vazduhu, nismo uspjeli da se izdignemo. Imali smo neke šansice, ali nismo opasni kao što znamo da budemo", ispričao je  je Mitrović. 

Priliku za popravni reprezentacija Srbije imaće protiv Kameruna, u ponedjeljak, u meču koji mora da dobije kako bi konce zadržala u svojim rukama. "Gledali smo Kamerun i Švajcarskua, bila je čvrsta utakmica kao i svaka na Svjetskom prvenstvu. Što se mene tiče, zdrav sam, kad sam ovdje znači da sam zdrav.Fizički nisam najbolje jer nisam dugo igrao, ali sam zdrav".

Rekorder srpske reprezentacije bio je upitan i kratko: "Šta sad?"

"Šta sad? Šta misliš? Idemo na pobjedu protiv Kameruna. Oni bi išli na pobjedu i da su pobijedili i da su izgubili. Selektor je rekao da je bilo i nekih pozitivnih stvari", rekao je napadač.

Selektor Stojković istakao je nekoliko puta nakon meča da ga je iznenadilo što Srbija trčanjem nije mogla da parira Brazilu. Očigledno je postojao fizički problem kod reprezentativaca naše zemlje, a on je početkom drugog dijela igre uticao i na pogotke koje je Rišarlison postigao.

"Ne mislim da nismo trčali, samo smo fizički pali. Nismo imali pritisak na loptu, možda je za to razlog i neigranje u posljednjih mjesec dana i moje i Ducijevo, falio je i Filip... Povlačili smo se sve dublje i dublje, a uopšte nismo bili opasni. Skroz drugačija utakmica biće protiv Kameruna, četiri dana je dovoljno da se spremi. Vidjeli ste kakvu klupu ima Brazil, oni mijenjaju i pojačavaju tempo, ne osjeća se razlika u kvalitetu. Bolan je poraz, ali bolje što smo izgubili sad i imamo dvije utakmice da pobijedimo. Falilo nam je šansi, falilo se da se vidi naš bezobrazluk", dodao je najbolji strijelac našeg nacionalnog tima.

Ipak, razloga za brigu nema, srpski fudbaleri i dalje vjeruju u sebe, kao što i svi vjerujemo u njih. "Naravno da nije palo samopouzdanje. Na prethodnom Svjetskom prvenstvu smo prvu utakmicu dobili, pa nismo prošli. Ne treba plakati za prosutim mlijekom, još se mi pitamo i još zavisi od nas. Uradićemo analizu, oporavimo se i spremimo za narednu utakmicu. Sigurno će nam biti lakše da igramo protiv Kamerunaca. Oni igraju čvrsto, dosta trče, igraju iz posljednje linije...", dodao je na kraju Aleksandar Mitrović.

Meč protiv Kameruna igraće se 28. novembra, a reprezentacija Srbije pokušaće da stigne do pobijede na tom susretu. Takođe, navijači našeg tima bodriće Brazilce do pobijede nad Švajcarskom, kako bi uz ubjedljiv trijumf protiv afričke selekcije "orlovima" i bod u posljednjem kolu bio dovoljan za prolaz grupne faze.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC