• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko danas igra na Svjetskom prvenstvu: Hoće li Afrikanci konačno pobijediti? Bolju šansu od ove neće imati!

Autor Haris Krhalić

Počinje drugi krug Svjetskog prvenstva u Kataru - evo koje četiri utakmice ćemo gledati ovog petka, 25. novembra.

 Mundijal 2022 današnji raspored Izvor: Profimedia/Pablo Morano/BSR Agency

Utakmicom Srbija – Brazil, završen je prvi krug na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Nažalost, naša reprezentacija doživjela je bolan poraz, poslije kojeg će ipak morati da digne glavu i da razmišlja o ponedjeljku, kada će igrati protiv Kameruna. Isto tako, Mundijal se brzo nastavlja drugim krugom, koji počinje ovog petka, sa četiri utakmice – kao i prethodnih dana.

VELS – IRAN (11.00)

Izvor: MN PRESS

Ostrvljani su počeli Mundijal remijem protiv Amerike (1:1) i u duelu protiv autsajdera grupe moraće da "napadnu" pobjedu ako žele da u vjerovatno posljednjem Mundijalu Gareta Bejla, Arona Ramzija, Džoa Alena i golmana Vejna Henesija, asova koji su odveli ekipu do senzacionalnog polufinala Evropskog prvenstva 2016. Najuspješnija generacija u istoriji te reprezentacije zaslužuje veliki rezultat na oproštaju i za to će biti neophodna pobjeda protiv ekipe Karloša Keiroša.

Sa druge strane, portugalskog selektora na klupi Irana svakodnevno "bombarduju" pitanjima koja nemaju veze sa sportom, a on na njih odgovara oštro. Toga će sigurno biti i u nastavku Mundijala, posebno nakon jučerašnjeg hapšenja poznatog iranskog fudbalera i bivšeg reprezentativca – iz političkih razloga. Iranci su u prvom kolu doživjeli debakl protiv Engleske – 2:6.

KATAR – SENEGAL (14.00)

Izvor: FoNet/AP/Ebrahim Noroozi

U drugom meču dana, na stadionu "Al Tumama", na teren će istrčati domaća reprezentacija – sasvim izvjesno najlošija na Mundijalu. Biće ovo ogromna šansa za Senegal da postane prva afrička selekcija koja je pobijedila na ovom Svjetskom prvenstvu, jer je u prvom kolu (nezasluženo, ali ipak) izgubio od Holandije, kao što su gubili i Kamerun od Švajcarske i Gana od Portugala, dok je Maroko odigrao neriješeno protiv Hrvatske, a Tunis protiv Danske. Djeluje da je došlo vrijeme da se raduje i neko sa "Crnog kontinenta" i prvak Afrike ne bi smio da ovu šansu propusti.

HOLANDIJA – EKVADOR (17.00)

Izvor: Fonet/AP/Luca Bruno

Dok selektor "lala" Luj Van Gal pleše svoj "Posljednji ples" na Mundijalu, njegov tim nije u prvom kolu djelovao ubjedljivo, ali je savladao Senegal golovima Kodija Gakpa u 84. minutu i Davija Klasena u 89. I u današnjem meču ekipa čuvenog selektora biće veliki favorit i ima ogromnu priliku da trijumfom protiv Ekvadoraca "overi" prvo mjesto u Grupi A, na kojem je Holandija "viđena" od žrijeba. Zaista djeluje nevjerovatno da bi slabašni Katar mogao da ugrozi Van Galov tim, kao što bi bilo iznenađenje ako pred njim ne padne i Ekvador, predvođen dvostrukim strijelcem sa otvaranja Mundijala – Enerom Valensijom.

ENGLESKA – SAD (20.00)

Izvor: Alessandra Tarantino/AP

Takmičarski dan "zatvoriće" duel definitivno najzvučnijih ekipa. Englezi bi trebalo da napadnu Amerikance u istom sastavu u kojem su u prvom kolu razbili Iran – sa Harijem Kejnom u napadu, Mejsonom Mauntom, Rahimom Sterlingom i Bukajom Sakom iza i pored njega u ofanzivi. Iako je reprezentacija Amerike (sa izuzetkom prošlog Mundijala) redovan učesnik ovog turnira i iako u svom timu ima zvijezdu Čelsija Kristijana Pulišića, ipak će biti krupno iznenađenje ako Engleska ne pobijedi i ne nastavi da "gazi" kroz grupnu fazu Svjetskog prvenstva.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC