• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko danas igra na Mundijalu: Mogu li Saudijci do nove senzacije i hoće li Mesi spasiti Argentinu od eliminacije?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Četiri utakmice na Svjetskom prvenstvu igraće se ove subote - 26. novembra.

 Mundijal 2022 raspored utakmica subota 26. novembar Izvor: Profimedia

Utakmice druge faze Svjetskog prvenstva počele su u petak, sve je krenulo od šokantnog meča Irana i Velsa koji je poslao Gareta Bejla i Velšane na korak do ispadanja sa Mundijala. Nastavlja se šampionat sa četiri nove utakmice, od kojih su one najzanimljivije ostavljene za večernji termin, ali i one u jutarnjem imaju ogroman rezultatski značaj. Na programu su četiri utakmice poslije kojih će biti poznatiji rasplet u grupama "C" i "D", a svakako najveću pažnju privlači meč Argentine i Lionela Mesija koji se igra na kraju dana.

TUNIS - AUSTRALIJA (11.00)

Izvor: Profimedia

Dan počinje duelom koji, bar po imenima timova, ne djeluje toliko interesantno, ali je i te kako važan za obje ekipe kada je nastavak takmičenja u pitanju. Tunis je u prvom kolu iznenadio Dance i uzeo je bod (0:0), dok je Australija povela protiv Francuske, a onda su Olivije Žiru i Klijan Mbape napravili preokret (4:1). U ovom duelu Australijanci, za koje igra i bivši igrač Crvene zvezde Miloš Degenek, moraju svim silama da krenu po tri boda. Sve drugo bi samo zakomplikovalo situaciju kada su šanse za prolazak dalje u pitanju. Tim koji osvoji tri boda značajno bi se približio cilju...

POLJSKA - SAUDIJSKA ARABIJA (14.00)

Izvor: Fonet/Themba Hadebe/AP

Mogu li Saudijci da naprave novu senzaciju? U prvom kolu napravili su najveći šok u dosadašnjem dijelu Mundijala i pobijedili su Argentinu poslije preokreta (2:1). Da im je neko rekao da će biti prvi u grupi sa tri boda i da će držati sve u svojim rukama kada je prolazak u pitanju vjerovatno bi se glasno smijali, ali takva je trenutna situacija. Poljska sa Robertom Levandovskim mora da dođe do pobjede. Bod bi ih stavio u tešku situaciju, dok bi sa tri mogli da se bave kalkulacijama pred posljednje kolo sa Argentincima.

FRANCUSKA - DANSKA (17.00)

Izvor: Anadolia/Evrim Aydın

Evropski derbi dana na programu je u popodnevnim satima. Sa jedne strane Francuzi, aktuelni prvaci svijeta koji se nalaze u odličnoj formi, sa druge strane Danci koji će uraditi sve da ne izgube ovaj meč. Jasno je da su "trikolori" favoriti u ovom duelu i da će njihovi rivali imati ogromne probleme da ih zaustave. Čak i kada tu nema povrijeđenih Karima Benzeme, Pola Pogbe, N'Goloa Kantea. Interesantno je da će meč suditi Poljak Šimon Marčinjak kome će ovo biti prvi meč na Mundijalu na kom će dijeliti pravdu. Tim Didijea Dešana je u boljoj situacji pošto sa pobjedom idu dalje, a sa bodom se i dalje za sve pitaju pošto u trećem kolu igraju protiv Tunisa.

ARGENTINA - MEKSIKO (20.00)

Izvor: Anadolia/Fareed Kotb

Hoće li nestvarni golman Giljermo Očoa da pošalje Lionela Mesija kući? Neutralni navijači i oni koji bodre Argentinu navijaju da se to ne dogodi i da i u nastavku Svjetskog prvenstva gledaju jednog od najboljih fudbalera u istoriji. Niko nije očekivao da će poslije prvog kola biti četvrti na tabeli i da će "gaučosi" imati ovoliki pritisak. Može li Mesi da izvuče ekipu ponovo ili će se spremati digitroni i kalkulacije za duel sa Poljacima? Sve to biće poznato u kasnim večernjim satima, pošto ova dva tima igraju posljednji meč dana koji počinje u 20 časova...

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC