• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Hrvatska pobijedila Kanadu 4:1
 Hrvatska pobijedila Kanadu 4:1

Hrvati napunili Borjanovu mrežu! Izvukli se poslije preokreta, ali još mogu da ispadnu!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Hrvatska je ubjedljivo slavila protiv Kanade u okviru grupe F!

 Hrvatska pobijedila Kanadu 4:1 Izvor: Profimedia

Ubjedljivo je Hrvatska slavila protiv Kanade (4:1) u meču drugog kola grupe F na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Imao je ovaj meč veliki značaj za obje selekcije, jer je potpuno mimo svih očekivanja Maroko savladao Belgiju (2:0).

Nije izgledalo da će biti sve glatko za Hrvate na samom početku meča. Igralo se tek malo više od 60 sekundi, kada je Alfonso Dejvis odlično skočio, poslije centaršuta Bjukenena, i poslao loptu iza Livakovićevih leđa. Nastavili su se napadi Kanade, ali nisu uspjeli da iskoriste inicijativu i možda odvedu utakmicu u drugom smjeru.

Igrao se 36. minut kada je Andrej Kramarić iskoristio sjajnu loptu Perišića i poravnao situaciju na 1:1. Samo osam minut kasnje, skromno je reagovala odbrana Kanade i Livaja se našao sam na rubu 16 metara, lijepo je ciljao i potpuno preokrenuo rezultat - 2:1!

Ušli su izabranici Džona Herdmana silno motivisani u drugo poluvrijeme, Osorio je "razdrmao" ekipu, pa su konstantno prijetili Livakoviću. NIje dugo trajao taj pritisak, pa se vrlo brzo težište igre preselilo pred Borjanov gol.

Čuvar mreže Crvene zvezde je uspio da "skine" par opasnih situacija pred svojim golom, sve dok nije kapitulirao u 70. minutu, opet su odlično sarađivali Perišić i Kramarić, a napadač Hofenhajma je i drugi put zatresao mrežu za 3:1.

Finiš duela je obilježila nervoza, a u njoj je prednjačio defanzivac Kanade Kamal Miler, koji je prvo ušao u sukob sa Modrićem, a kao kruna njegove loše partije je stigla kardinalna greška u posljednjim momentima meča. Tada mu je lopta prošla kroz noge, a Oršić i Majer su sami išli na Borjana. Lako su realizovali tu situaciju dva na jedan i Majer je stavio tačku na i - 4:1. Vrlo brzo je sudija Mateta označio kraj utakmice i kraj nadanja Kanade na može do naredne faze.

Poslije ovog kola je jasno da je Kanada druga selekcija, poslije Katara, koja nema ni teoretske šanse da se nađe u narednoj fazi. Hrvatska ima četiri boda, koliko je osvojio i Maroko, dok Belgija ima tri. U posljednjem kolu Maroku je dovoljan i bod protiv rasterećene Kanade, ne bi li se plasirali u narednu fazu. Hrvatska ne smije da doživi poraz od Belgije, jer to gotovo izvjesno znači da bi ispali sa Svjetskog prvenstva.

Možda će vas zanimati

19:00

TABELA!

Nakon kompletiranja grupe F, situacija je postala jasnija. Kanada je druga reprezentacija, posle Katara, koja nema ni matematičke šanse da prođe u narednu fazu.

Hrvatska i Maroko su na po četiri osvojena boda, tri ima Belgija, Kanada je bez osvojenih bodova. U poslednjem kolu Maroku je dovoljan i bod protiv rasterećene Kanade, ne bi li prošli dalje. Hrvatska ne sme da doživi poraz od Belgije, ako se to desi, za njih je Mundijal završen.

18:57

KRAJ MEČA!

Ubedljiva pobeda Hrvatske - 4:1.

18:55

94. minut - DEBAKL KANADE 4:1

Lovro Majer stavlja tačku na i.

Kamal Miler je napravio veliku grešku, lopta je završila kod Oršića koji je imao sa Majerom 2 na 1 situaciju. Nije bio sebičan Oršić i lako je bilo Majeru da pogodi prazan gol.

18:54

93. minut - Hoilet pored stative

Poslednji trzaji Kanađana. Probao je Junio Hoilet iz daljine, a lopta je završila tik pored Livakovićevog gola. Falilo je Kanadi iskustva da bi pružila bolji otpor Hrvatskoj.

18:52

90. minut - Počinje nadoknada vremena

Sudija Mateta je pokazao da će se igrati još šest minuta. Hrvatska vodi sa 3:1 i na pragu je jako važne pobede.

18:45

85. minut - Nervoza

Kamal Miler i Luka Modrić su bili u žestokom duelu, pa su obojica dobili žute kartone. Dosta nervoze poslednjih par minuta.

18:40

Borjan brani sve!

Jedini razlog što Hrvatska nema veću prednost je Milan Borjan. Prvo je odbranio udarac Ivana Perišića, a potom i Brozoviću skida čist zicer.

Izvor: FoNet/AP/Darko Vojinovic

18:37

77. minut - Hoilet je probao

Skroman pokušaj krilnog napadača Kanade Juniora Hoileta. Ovo su poslednji pokušaji Kanade da se golom vrati u meč!

18:31

70. minut - OPET KRAMARIĆ 3:1!

Ovo je veče Andreja Kramarića! Odlično je Ivan Perišić centrirao i pronašao Kramarića. Napadač Hofenhajma je lepo "zalomio" i poslao loptu u dalji deo Borjanovog gola.

Nisu uspeli fudbaleri Kanade da krunišu svoju terensku inicijativu, pa Hrvatska vodi 3:1!

18:21

Izlazi strelac gola!

Izašao je Marko Livaja, a umesto fudbalera Hajduka u igru je ušao Bruno Petković, koji nosi dres Dinama.

Još uvek je 2:1 na semaforu!

18:20

Borna Sosa je želeo da igra za drugu reprezentaciju!

Bek reprezentacije Hrvatske Borna Sosa je u prošlosti želeo da nastupa za Nemačku, postojala je obostrana želja i igrača i saveza, ali pravila nisu dozvolila. Tako da je on danas standardni član Dalićeve ekipe.

18:17

56. minut - Kakva šansa za Kanadu!

Osorio je inicirao kontru, Bjukenen proigrao Dejvida koji je odlično gađao, ali Livaković spašava Hrvate. Dejan Lovren je u toku ove akcije grubo startovao i dobio žuti karton.

18:15

54. minut - Sjajni Milan Borjan

Brozović, Modrić, pa Kramarić. Tako je izgledala kombinacija Hrvata, ostao je sam unutar 16 metara Kramarić, čist zicer mu je skinuo Borjan. Hrvatska ima korner!

18:12

52. minut - Prvi žuti karton

Oštro je startovao Bjukenen i skrivio žuti karton. Nije se Mateta dvoumio oko ove odluke!

18:09

49. minut - ZAMALO !

Osorio tek što je ušao u igru, fenomenalno je "provozao" Hrvate i opalio po lopti sa ivice 16 metara, lopta je prozujala pored leve stative. Ostaje 2:1!

Izvor: Fonet/Martin Meissner/AP

18:06

POČINJE DRUGO POLUVREME!

Sudija Mateta je dao znak za početak drugog dela.

Na terenu su Osorio i Kone, a izašli su Larin i Eustahio. Prve promene u Kanadi!

17:56

Odlična atmosfera na tribinama!

Kalifa stadion je pun do poslednje mesta, a navijači obe ekipe daju veliku podršku svojim ljubimcima.

Izvor: Fonet/Aijaz Rahi/AP

17:51

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Hrvatska posle velikog preokreta vodi sa 2:1. Imala je Kanada prednost posle samo minut igre, bili su bolji, napadali, ali su se Hrvati sredinom prvog poluvremena potpuno probudili.

Predvođeni Kramarićem uspeli su da preokrenu, prvo se sam upisao u strelce, da bi nakon toga Livaja lepim šutem iz daljine doneo prednost!

Izvor: Fonet/Nathan Denette/The Canadian Press

17:47

47. minut - Još jedan pokušaj Kramarića

Kramarić je lepo šutirao sa preko 20 metara, ali je lopta otišla preko gola. Sudija Matonte je produžio prvi deo za još 5 minuta!

17:44

44. minut - LIVAJA ZA POTPUNI PREOKRET 2:1!

Kakva bomba napadača Hajduka iz Splita! 2:1 za Hrvatsku!

Lopta je došla na rub 16 metara, a Livaja je šutirao u prazan deo mreže i uspeo da potpuno preokrene rezultat. Odbrana Kanade deluje vrlo skromno.

17:39

Kramarić kao u transu!

Ako je prvi deo poluvremena pripao Kanađanima, na čelu sa Dejvisom, sada je totalno obrnuta situacija. Najbolji igrač Hrvatske danas je apsolutno Kramarić, koji zadaje ogromne muke defanzivcima Kanade.

17:37

36. minut - GOL KRAMARIĆ 1:1!

Uspeli su Hrvati da iskoriste pritisak koji su nametnuli. Lepo je Kovačić proigrao Perišića, koji je ostao sam i nije mu bilo teško da savlada Borjana. Zasluženo su "vatreni" poravnali situaciju.

17:35

35. minut - Borjan fenomenalan

Odlično su opet Hrvati kombinovali, usledio je pas ka Livaji, ali mu se na putu isprečio golman Crvene zvezde. Hrvatska ima korner. Ostaje 1:0!

Izvor: Fonet/Darko Vojinović/AP

17:31

Zbog ovoga je poništen gol!

Ova situacija je prethodila golu Kramarića:

Izvor: Printscreen/Arena Sport

17:26

26. minut - PONIŠTEN GOL KRAMARIĆU

Lepa akcija Hrvata, koja je rezultirala golom Kramarića. Međutim, pomoćni sudija je opravdano poništio gol zbog ofsajda.

17:22

22. minut - Najbolja prilika za Hrvatsku

Ubacio je lepo loptu Kovačić ka Livaji, koji je traljavo šutirao, a Milan Borjan je mirno reagovao.

Izvor: Fonet/Aijaz Rahi/AP

17:20

20. minut - Gužva pred golom

Imali su Kanađani korner, nije se odbrana Hrvatske baš najsrećnije snašla, ali su nekako otklonili opasnost. Alfonso Dejvis dominira na terenu.

17:16

16. minut - Mirniji tok meča!

Odlično fudbaleri Kanade čuvaju Luku Modrića, koji ne uspeva da uspostavi svoj ritam igre. Trenutno se najviše igra na sredini terena uz dosta osnovnih grešaka.

17:12

12. minut - Prvi korner za Hrvate

Imali su Hrvati prvi korner, ali su Kanađani lako otklonili opasnost. Mnogo ozbiljnije na početka meča deluju izabranici Džona Herdmana.

17:07

7. minut - Prvi pokušaj Hrvata

Probao je Andrej Kramarić da centrira, izblokiran je pa je lopta dobila čudan luk, ali je Borjan to mirno rešio.

17:05

PRVI GOL KANADE U ISTORIJI!

Alfonso Dejvis je promašio penal protiv Belgijem, ali je sada postigao prvi pogodak u istoriji svoje države. Peti nastup Kanade na Mundijalu i konačno gol!

Ovo je i najbrži gol na Mundijalu u Kataru.

17:02

2. minut - VODI KANADA 1:0 !!!

Inicirao je napad Milan Borjan, brzo se razvila kontra i Alfonso Dejvis glavom zakucva loptu u mrežu!

Izvor: Fonet/Themba Hadebe/AP

17:00

POČINJEMO!

Sve je spremno za početak meča! Prvi napad ima Hrvatska!

16:55

Veliku podršku sa tribina ima Kanada!

Veliki broj pristalica Kanade je stigao u Katar, oni su na stadionu i željno iščekuju početak meča protiv Hrvatske. Ovako je to izgledalo pre početka duela:

16:45

Navijači idu ka stadionu!

Pristalice Hrvatske i Kanade polako pune tribine Kalifa stadiona. Pogledajte kako to izgleda:

Pogledajte

00:21
Navijaci Hrvatske pred meč sa Kanadom
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

16:45

BORJAN U CENTRU PAŽNJE!

Golman Crvene zvezde Milan Borjan biće u centru pažnje na današnjem duelu. Iskusni čuvar mreže je rođen u Kninu, pa će imati dodatni motiv da "začara" svoju mrežu večeras.

Nedavno je i pričao za medije u toj državi o Svetskom prvenstvu.

16:35

Podrška Hrvatima od bivše predsednice!

Veliku podršku Hrvati će imati od svoje bivše predsednice Kolinde Grabar Kitarović. Ona je poznata kao veliki ljubitelj fudbala, pa je "vatrene" pratila i u Rusiji na Svetskoj prvenstvu.

Izvor: Twitter/marca/printscreen

16:30

KLUPE!

Ovi igrači će se naći na klupama za rezervne igrače:

HRVATSKA: Grbić, Ivušić, Šutalo, Stanišić, Barišić, Erlić, Jakić, Majer, Budimir, Oršić, Pašalić, Petković, Sučić, Vlašić

KANADA: Sent Kler, Pantemis, Adekugbe, Kavalini, KOrnelius, Frejzer, Hojlet, Kej, KOne, Osorio, Milar, Piet, Ugbo, Vaterman, Voterspon

16:25

Dva iznenađenja danas!

U prva dva duela dana videli smo i dva iznenađenja. Fudbaleri Kostarike su minimalnim rezultatom (1:0) savladali Japan, dok su Marokanci sasvim zasluženo slavili protiv Belgije (2:0). Ovde možete pogledati kako je izgledala istorijska pobeda Maroka:

16:20

PAKLENA UVERTIRA !

Džon Herdman je privukao pažnju svetske javnosti svojom poprilično smelom izjavom o duelu sa Hrvatskom. Nije ta izjava selektora Kanade baš dobro dočekana u Hrvatskoj!

Izvor: Profimedia

16:10

Kalkulacije - Kanada nema pravo na poraz!

Posle velike pobede Maroka nad Belgijom (2:0), situacija u grupi F se dodatno zakomplikovala. Trenutno je Maroko lider grupe sa četiri boda, Belgijanci imaju tri, Hrvati jedan, a Kanada je bez bodova.

Kanadu bi eventualni poraz od Hrvatske i definitivno izbacio sa Mundijala, pa će izabranici Džona Herdmana morati da igraju otvoreno od prvog sudijskog zvižduka.

16:07

POSTAVA HRVATSKE

Ovako izgleda postava Hrvatske za meč. U startnih 11 je Marko Livaja, igrač zbog kog je selektor Dalić bio na udaru, jer ga je uveo u igru tek u 71. minutu protiv Maroka.

HRVATSKA: Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Brozović - Modrić (C), Kovačić - Livaja, Perišić, Kramarić

Izvor: Anadolija/Erçin Ertürk

16:04

BORJAN PREDVODI KANADU

Milan Borjan predvodi reprezentaciju Kanade, ovako izgleda postava.

KANADA: Borjan - Džonston, Vitorija, Miler - Lario, Hačinson (C), Estakio, Dejvis - Bukenen, Dejvid - Larin

16:00

DOBAR DAN!

Derbi duel grupne faze Svetskog šampionata igraju Hrvatska i Kanada. Imaće ovaj meč veliki značaj za obe ekipe. U različitom raspoloženju dočekuju ovaj meč obe selekcije, Kanađani su i pored poraza zadovoljni viđenim protiv Belgije, jer su bili znatno bolji rival. Hrvatska sa druge strane za 90 minuta nije uspela da stvori nijednu opasnu situaciju pred golom Marokom i "vatreni" moraju da budu zadovoljni rezultatom 0:0.

UKRATKO

  • Hrvatska - Kanada 4:1
  • Ubedljiva pobeda Hrvata.
  • Kanada postigla prvigol na Mundijalima.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije