• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katar platio 1.600.000 funti čuvenom Englezu: Sad ih žestoko napada, a katarski milioni mu nisu smetali!

Autor Haris Krhalić

Geri Lineker sada priča protiv Katara, a godinama je dobijao platu od ove zalivske monarhije!

 Geri Lineke na meti kritika zbog Katara Izvor: Youtube/BT Sport

Legendarni engleski napadač Geri Lineker već godinama radio kao stručni konsultant i oglašava se o brojnim pitanjima. Pričao je o gej pravima, o tome kako Kataru nije smjelo da se dodijeli domaćinstvo Svjetskog prvenstva jer ta država ne poštuje ljudska prava svojih građana, a te migranata koji su radili na izgradnji stadiona...

Ali nije mu smetalo da uzme nevjerovatnih 1.600.000 funti od Katara! Sada je "Dejli mejl" otkrio kako je Lineker za svoj rad na katarskoj državnoj televiziji Al Džazira dobio upravo tu svotu!

Tamo je komentarisao Ligu šampiona, a za četiri godine od 2009. do 2013. godine "Al Džazira" ga je plaćala po 400.000 funti godišnje. Tu se i probio kao ozbiljna medijska ličnost, a osim novca imao je i brojne privilegije kao recimo odsjedanje u luksuznim hotelima i plaćene godišnje odmore na Barbadosu! 

Radio je sa Katranima do avgusta 2012. godine, samo deset mjeseci prije nego što je ova država zvanično dobila organizaciju Svjetskog prvenstva, a kako se navodi u pisanju "Dejli mejla" imao je i klauzulu u ugovoru gdje je morao da promoviše i hvali svoju medijsku kuću koja je u vlasništvu države Katar.

Sada radi za BBC i na sva usta kritikuje ovu zalivsku državu, sa punim pravom. Ipak, dosta je sumnjivo to što kada je dobijao platu od Katara nije pričao o ljudskim pravima, Filipincima koji grade stadione, trakama duginih boja...

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC