• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raspored dana na Mundijalu, rasplet se nastavlja: Može li Mesi da spasi Argentinu - spremite i digitrone!

Autor Dragan Šutvić

Ovo su četiri utakmice koje ćemo danas gledati u Kataru.

 mundijal 2022 najava utakmica poljska argentina francuska danska  Izvor: Profimedia

Prve parove osmine finala Svetskog prvenstva dobili smo u utorak uveče, sada se čekaju novi. Biće poznat rasplet u grupama C i D posle kojih će se znati ko nastavlja takmičenje, a ko pakuje kofere i vraća se kući iz Katara. Mogao bi među njima da bude i neko od dvojice superstarova - Lionel Mesi (Argentina) ili Robert Levandovski (Poljska), a isto tako obojica mogu i da prođu... Spremite digitrone!

Kao i svi mečevi treće runde na Mundijalu, igraće se u dva termina, više nema onog jutarnjeg, od 11 sati po našem vremenu. Utakmice se igraju od 16 i od 20 časova. Ko će se izvući u posljednjem trenutku, a ko će morati u suzama u domovinu? Saznaćemo u popodnevnim i večernjim satima. Budite uz MONDO i pratite i tekstualne prenose ovih utakmica.

GRUPA D - FRANCUZI SIGURNI, KO ISPADA? (16.00 časova)

Izvor: Anadolia/Evrim Aydın

Program u Kataru počinje grupom "D" od 16 časova, tamo je jedna reprezentacija sigurna, a sve tri preostale imaju šansu da se kvalifikuju dalje. Nekima je potrebno i čudo za to. Stanje u grupi pred ove duele je sljedeće: Francuska 6, Australija 3, Danska 1, Tunis 1.

Francuska je manje-više izvjesno prva na tabeli, da bi izgubila tu poziciju mora da izgubi od Tunisa sa najmanje četiri gola razlike, što djeluje nerealno. Sa druge strane Tunišani imaju čemu da se nadaju, iako im je potrebno pravo čudo. Moraju da dobiju aktuelne prvake svijeta i da se nadaju remiju Australije i Danske i onda bi se gledala gol razlika, jer bi imali isti broj poena kao Australijanci.

Gledajući snagu timova, djeluje da Danska i Australija u direktnom duelu rješavaju putnika u osminu finala, jer je jasno da Tunis ima male šanse za senzaciju. Ovdje se "kenguri" pitaju za sve, imaju tri boda i remi bi im u teoriji bio dovoljan. Sa druge strane Dancima odgovara samo jedan ishod - pobjeda. Sve drugo ih eliminiše sa Mundijala. Veliki ispit za Kristijana Eriksena i tim iz Skandinavije.

GRUPA C - MESI ILI LEVANDOVSKI? (20.00)

Izvor: Fonet/Pavel Golovkin/AP

Cijeli svijet u večernjem terminu gledaće rasplet u grupi C. Jasno je da će sve oči biti uprte u okršaj Lionela Mesija i Roberta Levandovskog. Prije nego što dođemo do kalkulacija, ovako izgleda stanje u grupi uoči te utakmice: Poljska 4, Argentina 3, Saudijska Arabija 3 i Meksiko 1 bod.

Da krenemo na kalkulacije, Argentina i Poljska igraju glavni meč dana. Poljaci su ti koji su u boljem položaju, jer im i bod odgovara za nastavak takmičenja. Mogli bi da prođu čak i ako izgube, ali u tom slučaju Saudijska Arabija mora da odigra neriješeno, a da oni prime manje od dva gola od Argentinaca.

Argentina i Mesi znaju sve, pobjedom sigurno idu dalje i nije im važno šta se dešava na drugoj utakmici. U slučaju neriješenog rezultata, morali bi da se nadaju da Saudijci ne pobijede Meksikance. Ukoliko se to dogodi, a oni ne savladaju Poljake, sigurno ispadaju. Takođe, ako remiziraju, a Meksiko pobijedi sa više od četiri gola razlike, onda takođe mogu da ispadnu.

U drugom meču se očekuje okršaj Saudijske Arabije i Meksika. Situacije tu je takođe malo komplikovanija. Saudijci pobjedom sigurno idu dalje. U slučaju remija neophodno im je da Poljska pobijedi Argentinu. Što se Meksikanaca tiče, oni su u najlošijoj poziciji i potrebna im je pobjeda i da u isto vrijeme Poljaci savladaju Argentince. U slučaju trijumfa Argentinaca, morali bi da daju Saudijcima najmanje četiri gola. Ako pobijede, a Poljska i Argentina odigraju neriješeno, neophodno je da to učine sa najmanje tri gola razlike, jer imaju najlošiju gol-razliku u grupi.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Digitron je marka elektronske opreme, a to što spremamo su kalkulatori

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC