• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkud Španci u plavim dresovima? Evo zašto su morali da nose tu boju!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Da li vam je bilo teško da pratite duel Španija - Maroko i da se naviknete na dresove Evropljana? Objašnjeno je zašto su bili prinuđeni da obuku baš tu garnituru.

 Španija u plavim dresovima na Mundijalu u Kataru  Izvor: Anadolia/Salih Zeki Fazlıoğlu

Reprezentacija Španije izgubila je od Maroka i ispala sa Svjetskog prvenstva u Kataru na penale, a mnogima je bilo čudno to što "crvena furija" igra u plavim dresovima. Navijači širom svijeta teško su se navikavali na to da ekipa Luisa Enrikea ne nosi svoju uobičajenu, crvenu garnituru, a bivši sudija Dejan Nedić objasnio je tu situaciju gostujući na Radio-televiziji Srbije.

"Znate da se zabrinemo kad naši 'orlovi' ne igraju u crvenom? Danas smo vidjeli Špance prvi put u nebesko-plavoj opremi, kao Mančester siti, a sve zato što nisu bili prvoimenovani tim u protokolu. Svako ko je bar jednu međunarodnu utakmicu imao, zna da je sastanak u 10 sati ujutru pred utakmicu, tad dvije ekipe dolaze sa dresovima, tu je sudijski tim, tu je i medicinski tim, posmatrači, kontrolori. Prvoimenovani tim, domaćin, ima pravo da bira dres, pa je tako Maroko danas birao, a Španija je morala da igra u neobičnim dresovima, koje nismo nikad vidjeli", rekao je Nedić.

Maroko je odabrao crvenu garnituru i ona mu je donijela najveći uspjeh u istoriji reprezentacije. Defanzivac prvog arapskog tima u četvrtfinalu, Ašraf Hakimi, izveo je odlučujući penal "bocnuvši" loptu preko golmana Španije Unaija Simona, a zanimljivo je da je bek Pari Sen Žermena svojevremeno bio član mladih kategorija Španije. On je u intervjuu za "Marku" objasnio da je, kao rođeni Madriđanin, imao šansu da nastupa za tamošnju reprezentaciju, ali da je osjetio da ne pripada u tom nacionalnom timu i da bi trebalo da igra za svoju domovinu. Zahvaljujući njemu i saigračima, u Maroku je ovog utorka ogromno slavlje.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC