• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio je najveći svjetski talenat, pa zaigrao u Srbiji! Zadivio Pelea, sa 29 godina ga niko nije htio - vraća se fudbalu!

Autor Haris Krhalić

Imao je 14 godina kada je postao najveća zvijezda MLS lige, 15 godina kasnije bio je potpuni promašaj, a sada Fredi Adu najavljuje novi početak!

 Fredi Adu želi da se vrati fudbalu Izvor: Instagram/freddy_adu/printscreen

Trebalo je da bude najbolji fudbaler na svijetu, a ispostavilo se da je jedan od najvećih promašaja. Kada se pojavio Fredi Adu (33), Amerikanci su poludjeli za fudbalom. Bio je dječak od 14 godina sa talentom koji je trebalo da preraste u jednu od najboljih karijera svih vremena. Zapravo, prerano je gurnut u vatru, u prvim godinama je i uspijevao nekako da se održi na površini, ali su ga kasnije prevelika očekivanja povukla na dno.

Danas je Adu daleko od fudbala. Radi kao trener sa djecom, više od 1.500 dana nije odigrao zvaničan meč i posljednjih godina mu je jako teško da pronađe klub, čak i u niželigašima na sjeveru Evrope. Ipak, ima plan da se vrati. U posljednjem intervjuu nekadašnji superstar svjetskog fudbala otkrio je da bi poslije četiri godine pauze mogao ponovo da zaigra. Pogledajte kako je postizao golove za Benfiku na početku karijere:

Nekada bio veliki talenat.
Izvor: Youtube/ Nação Benfiquista/printscreen

"Tehnički, još nisam u penziji. Uzeo sam odmor nekoliko godina, nakon što sam izgubio svoju ljubav prema fudbalu. Kada izgubite ljubav, jako je teško da nastavite karijeru i igrate fudbal. Vjerovali mi ili ne, razmišljam o povratku. Mogao bih opet da igram, dovoljno sam mlad. Nisam završio karijeru", rekao je Fredi Adu, kojeg je svojevremeno hvalio i Pele. Legendarni Brazilac imao je velike riječi na njegov račun. "Bog je dao Frediju talenat da igra fudbal. Ako bude mentalno i fizički spreman, niko ga neće zaustaviti", izjavio je svojevremeno brazilski as.

Tokom profesionalne karijere Adu je nastupao za DC junajted, Real Solt Lejk, Benfiku koja ga je slala na pozajmice u Monako, Belenenseš, Aris i Rize, Filadelfiju Union, Bahiju, Jagodinu, KuPS, KuFu, Tampa Bej, Las Vegas i Osterlen. Za tri mlađe selekcije SAD odigrao je čak 59 mečeva, a 17 puta bio je seniorski reprezentativac. Fudbalski fanatici u Srbiji imali su priliku da ga vide tokom jeseni 2014. godine. Potpisao je ugovor na godinu i po dana sa Jagodinom, ali je ubilježio nastup samo protiv BSK Borče u Kupu Srbije i nakon šest mjeseci sporazumno raskinuo saradnju sa timom. 

Već tada bilo je jasno da od njegove impresivne karijere neće biti ničega. A kada se pojavio, smatran je za čudo. Direktor Najka reagovao je među prvima i pred Fredija stavio nestvaran ugovor koji je ubrzo potpisan. Tada su u ovoj kompaniji vjerovali da će mladi Adu po slavi nadmašiti Majkla Džordana, Tajgera Vudsa i Lebrona Džejmsa.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC