• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sedam vrhunskih igrača fali Francuskoj, ali oni i dalje jure ka tituli: Mogu i bez "Zlatne lopte"!

Autor Haris Krhalić

Karim Benzema je samo prvi na listi, Francuska u svakoj liniji tima nema po nekoliko vrhunskih igrača.

 Francuska bez sedam igrača na Svjetskom prvenstvu Izvor: Profimedia/Twitter/screenshot/Ballon d'Or #ballondor

Aktuelni šampioni svijeta, selekcija Francuske, stigli su i do polufinala Mundijala. Nakon dramatičnog meča pobijedili su Englesku 2:1 pošto je Hari Kejn promašio penal u finišu meča, što je pogotovo Kilijan Mbape ispratio sa oduševljenjem.

Francuzi će i u polufinalu u srijedu od 20 časova biti veliki favoriti pošto će se sastati sa Marokom, timom koji je pobijedio Belgiju, izbacio Španiju i Portugal, ali realno ima mnogo manje kvaliteta u ekipi od "trikolora". A kada smo kod kvaliteta, ova selekcija Francuske dominira na Mundijalu i deluje za sada kao najbolji tim iako igra bez velikog broja sjajnih fudbalera.

Svi znamo kako je bukvalno noć pred prvi meč Francuske na Mundijalu Karim Benzema morao da se vrati u Madrid zbog povrede i tako je tim Didijea Dešana ostao bez najboljeg igrača svijeta za ovu godinu, osvajača Zlatne lopte, Lige šampiona i Primere. Da stvari budu još gore, pred početak prvenstva povrijedio se, na jednom od treninga, i Kristofer Nkunku, još jedan fenomenalni napadač. 

Ipak mjesto prvog špica preuzeo je Olivije Žiru, veteran koji je uprkos tome što je u mladosti proglašen za netalentovanog uspio da postane rekoder nacionalnog tima po broju postignutih golovai sada je došao do 53 pogotka u dresu Francuske. Pred prvenstvo je otpao i sjajni golman Milana Majk Manjan, pa su rezervne opcije Didijeu Dešanu Alfons Areola i Stiv Mandanda. 

Takođe u odbrani su nekoliko dana pred prvenstvo ostali bez Presnela Kimpembea, dugogodišnjeg štopera PSŽ-a, poslije samo 20 minuta prvog meča Mundijala sa Australijom iz stroja je ispao pouzdani lijevi bek Lukas Ernandez. A da ne pričamo da su Ferland Mendi iz Reala i pouzdani Luka Dinj iz Aston Vile ostali van spiska.

Najveći problem za Francuze ipak je bio u veznom redu pošto su od početka sezone van stroja N'Golo Kante i Pol Pogba, dvojica fudbalera koji su godinama bili samo srce tima i koji su kreirali igru ove ekipe i držali tim defanzivno jakim. Bez njih Oreljan Čuameni, Eduardo Kamavinga i Adrijen Rabio su "porasli", uskočili u uloge lidera i dominiraju nad svakim veznim redom na šampionatu. 

Treba pomenuti da su uopšte van konkurencije odlukom trenera ostali i igrači popit Muse Dijabija, Visama Ben Jedera ili Bubakara Kamare, pa je jasno zašto je aktuelni šampion svijeta i dalje ovako moćan. Čak i bez sedam povrijeđenih vrhunskih igrača, šest koji nisu ni došli na prvenstvo i Ernandeza koji je odigrao tek 20 minuta, oni melju sve pred sobom!

Pročivajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC