• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odgledao sam sva četvrtfinala, jedno je bilo isto u svakom! Didije Dešan: Mislite da je Maroko slučajno u polufinalu?!

Autor Haris Krhalić

Francuska se plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva, a njen selektor Didije Dešan naglasio je da ne želi euforiju u svom timu. Pročitajte njegove poruke poslije utakmice.

 Didije Dešan nakon pobjede nad Engleskom Izvor: FoNet/Frank Augstein/AP

Selektor Francuske Didije Dešan nije dopustio ekipi euforiju poslije pobjede protiv Engleske i plasmana u polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru. On ne želi da aktuelni šampion razmišlja o osvajanju još jedne titule na Mundijalu, već želi da se "trikolori" isključivo usredsrede na utakmicu protiv Maroka u srijedu. "Večeras ćemo malo uživati u ovome i onda se fokusirati nevjerovatno detaljno na Maroko. Nisu ovdje slučajno. Biće potrebno da budemo ponizni i neophodno je da radimo mnogo i naporno", dodao je selektor Francuske.

U osvrtu na polufinalne parove Hrvatska - Argentina i Maroko - Francuska, on je posebno primijetio jedno - da nijedan od učesnika naredne faze Mundijala nije dominantnom igrom ušao među četiri najbolja na svijetu. "Pogledao sam sva četvrtfinala i nijedan tim se nije kvalifikovao za polufinale tako što je bio u potpunoj kontroli nad utakmicom sve vrijeme. Niko nije imao kontrolu čak ni u većem dijelu meča", primetio je Dešan.

Njegov tim je u subotu dva puta vodio - golovima Orelijena Čuamenija u 17. minutu i Olivijea Žirua u 78, ali je Engleska oba puta imala ogromnu šansu da se vrati. Prvu je Hari Kejn iskoristio pogotkom iz penala, a drugi udarac iz jedanaesterca bio je neprecizan. "Više bih volio da nismo davali Engleskoj neke poklone, ali bili su zaista na visokom nivou", rekao je on.

Engleska će žaliti i za promašajem Harija Kejna za 2:2 i za stativom Harija Megvajera pri rezultatu 1:1, kao i za velikom šansom za Bukajo Saku, takođe pri neriješenom rezultatu. Umjesto da bude 2:1 za Ostrvljane, francuska odbrana je izdržala, a onda je neuništivi Olivije Žiru opet dao gol i ispostavilo se - uveo "trikolore" u još jedno polufinale. A još od 1998. godine i Brazila nije se dogodilo da aktuelni prvak uđe među najbolja četiri. Tog ljeta prvak je postala Francuska i ispisala istoriju. Da li će to uspjeti i ove godine?

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC