• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poplave nisu poštedile ni sportiste - stadion Mlakve pod vodom, šteta velika: Ovako nije bilo ni 2014!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Poplavljen teren, ali i prostorije Fudbalskog kluba Sloboda iz Novog Grada.

 Poplavljen stadion Mlakve Izvor: Radio Novi Grad

Sjeverozapadni dio Republike Srpske bori se sa velikim poplavama koje su čak odnijele i jedan ljudski život.

Ispod zemlje usljed klizišta kod Novog Grada pronađeno je tijelo muškarca,obustavljena je nastava u školama, voda je prekinula saobraćaj i ušla u brojne objekte u ovom gradu, a pošteđen nije ni Fudbalski klub Sloboda.

Glavni i pomoćni teren stadiona Mlakve je pod vodom, a ona je ušla i u klupske prostorije, pa se čelnici kluba tokom zimske pauze u kojoj su se trebali spremati za novu polusezonu suočavaju sa vrlo teškom situacijom.

Izvor: Radio Novi Grad

"Glavni i pomoćni teren nam je pod vodom, sada to malo stagnira, ali još veći problem su nam podzemne vode koje su prodrle u klupske prostorije. Stadion i cijeli grad su ispod nivoa vode, okolo je bedem, ali probijaju podzemne vode. Voda će se sigurno zadržati četiri par dana", rekao je predsjednik Slobode Mladen Bosančić u izjavi za MONDO i dodao:

"Pokušali smo da spasimo, da podignemo ono što smo mogli, sada više ne možemo ništa da uradimo nego da sačekamo. Na stadionu je postavljeno i novo centralno grijanje, vidjećemo kakvo je tim stanje kada se voda povuče. Problem je što se najavljuje jako niske temperature, biće minus i bojimo se da ne popucaju cijevi".

Izvor: Radio Novi Grad

Bosančić je istakao da je situacija sa terenom stadiona Mlakve još gora nego 2014. godine kada se kompletan region suočio sa katastrofalnim poplavama.

"Veliki problem za teren je to što je na njemu ovoliko vode, jer u ovakvim slučajevima dijelovi terena znaju da se slegnu. Ovako nije bilo ni 2014. godine, više vode je sada. Sutra nam dolazi i opštinska komisija, još ne znamo kolika je šteta, ali jasno je da je ona velika", rekao je on.

Prvi čovjek Slobode ipak poručuje da će se ekipa Slobode spremati prema planu za novu polusezonu u kojoj će se boriti za plasman u Premijer ligu BIH.

"Ovo će nas malo unazaditi, ali nismo mi ni navikli da imamo nešto previše. Guramo i neće nas ovo sputati da ne sprovedemo pripreme kako treba. Sljedeće sedmice imamo i sastanak sa gradom pa će biti dosta jasnija situacija i kada su finansije u pitanju i ostalo", zaključio je Bosančić.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Eke

Vi da igrate premier ligu na toj njivi Sramota ko je dozvolio da se tu igraju utakmice premier lige bih. Teren dzombav ko da se igra iza zgrade na livadi. Druga stvar od 2014 do danas nista nije uradila nijedna opstina po pitanju zastite od poplave i ostalih nepogoda a bitno je da nacelnici budu stranacki podobni... Strasno u kakvom drustvu zivimo.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC