• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bora Milutinović posjetio Hrvate pred bitku za finale u Kataru!

Autor Dragan Šutvić

Legendarni srpski trener posjetio je "Vatrene" pred polufinale Svjetskog prvenstva

 bora milutinović posjetio igrače hrvatske  Izvor: Profimedia/MONDO/Vedran Ševčuk

Legendarni srpski trener Bora Milutinović (78) domaćin je ove jeseni u Kataru i posjetio je u nedjelju trening reprezentacije Hrvatske. Slavni stručnjak, koji dane trenerske penzije provodi u Dohi, uživajući i radeći na jednoj kineskoj TV stanici, vodio je čak pet timova na Mundijalima i imao je veoma lijepe riječi o "Vatrenima".

"Zanimalo me je da vidim kako se radi. Sada je sve drugačije nego u moje vrijeme. Tereni su idealni, kamere su na svakom koraku, uslovi za rad su idealni", rekao je Milutinović.

On je igračku karijeru u domovini proveo igrajući za OFK Beograd i Partizan, u kojem je njegov brat Miloš bio ikona kluba, a aktivnu trenersku karijeru započeo je davne 1977. i trajala je sve do 2018, kada je bio savjetnik u kineskoj reprezentaciji.

Na pet uzastopnih Svjetskih prvenstava vodio je Meksiko (1986), Kostariku (1990), SAD (1994), Nigeriju (1998) i Kinu (2002). Zanimljivo je i to da je postao prvi selektor koji je vodio čak četiri tima dalje od grupne faze - sve osim Kine. Zato je dobio nadimak "Čudotvorac".

Upitan za to ko će pobijediti u duelu Hrvatske i Argentine u utorak, on je posebno nahvalio i najboljeg hrvatskog fudbalera.

"Pobijediće onaj ko da više golova. Ima mnogo stvari koje mogu da utiču na utakmicu, kao recimo juče, u susretu Engleske i Francuske u kojem je trebalo da Englezi slave, ali nisu. Hrvatska ima šanse, normalno je to kad imaš takve igrače. Modrić je odigrao izvanredno protiv Brzaila, šteta što nema više takvih igrača", rekao je on, pa spomenio i heroja "vatrenih", golmana Dominika Livakovića:

"Nije korektno da spominjem samo Modrića kada imate odličnu ekipu", rekao je on hrvatskim novinarima.

"Vaši igrači imaju sve kvalitete koje bi trebalo da imaju, da ih nemaju ne bi ni došli do polufinala. Postoji niz faktora koji su važni u sportu, a jedan od najvažnijih je odnos u ekipi, zajedništvo, a vi to imate", dodao je Bora Milutinović.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC