• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi se rugao Van Galu, sad se zna i zbog čega! Mislili su da je bijesan zbog kritika, a Leo je osvetio legendu? (VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Leo Mesi na provokativan način proslavio gol protiv Holandije!

 Otkriveno zašto je Mesi provocirao Van Gala Izvor: Profimedia/Evrim Aydin / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Nije česta pojava da Leo Mesi nekog provocira, posebno ne prilikom proslave postignutog gola. Međutim, na meču četvrtfinala Svjetskog prvenstva protiv Holandije, djelovalo je da upravo šalje određenu poruku nekom. Ovaj meč je pored pobjede "gaučosa" obilježila konstantna nervoza, čak 15 žutih kartona i veliki broj okršaja fudbalera dva tima.

Poslije par dana dileme zbog koga ili čega je Mesi na taj način proslavio gol protiv Holandije, sve je postalo jasno. Tim gestom poslao je poruku Luj van Galu, a imitirao je proslavu čovjeka koji je već duži niz godina u sukobu sa holandskim stručnjakom!

Naime, Mesijev veliki prijatelj, a legenda argentinskog fudbala - Huan Roman Rikelme, imao je priliku da sarađuje sa Van Galom u najgorem periodu svoje karijere, tokom sezone 2002/2003.  Nije selektor Holandije štedio Rikelmea, od prvog dana u Barseloni isticao je da je to bio "politički transfer" i da za njega nema mjesta u startnih 11 Katalonaca, pa je sukob tokom te sezone eskalirao.

Nezadovoljstvo je raslo, a kulminiralo je kada je Holanđanin potpuno promijenio poziciju na terenu Rikelmeu i poslao ga na krilo. Zanimljivo da je u vrijeme te drame i Mesi bio u Barseloni, ali je branio boje "C" tima i čekao svoju šansu da zablista na velikoj pozornici.

Na Rikelmeovo zadovoljstvo, on je vrlo brzo prešao u Viljareal gdje je postao legenda kluba, dok se ni van Gal nije dugo zadršao na klupi "Blaugrane" jer je dobio otkaz i potom se vratio u Holandiju. Argentina svoj put na Svjetskom prvenstvu nastavlja u utorak protiv Hrvatske od 20 časova, a utakmica će se igrati na Lusail stadionu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC