• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkriveno od čega je je preminuo Amerikanac u Kataru! Stigli rezultati obdukcije, porodica se oglasila o smrti novinara!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Preminuo je tokom utakmice, a sada je zvanično potvrđeno šta je bio uzrok.

 Otkriveno od čega je umro američki novinar Grent Vol Izvor: Instagram/grant_wahl

Poznati američki sportski novinar Grent Vol preminuo je na Svjetskom prvenstvu u Kataru od posljedice srčanog problema, objavila je njegova porodica u srijedu. Njemu je pozlilo tokom utakmice Holandije i Argentine i uprkos intervenciji lekara na stadionu nisu uspjeli da mu sačuvaju život. U međuvremenu je utvrđeno od čega je bolovao i kakvi problemi su uticali na njegov tragičan kraj.

"Grent Vol imao je rupturu krvnog suda koji vodi krv od srca. Njegova smrt je posljedica slabljenja zida arterije, koja dovodi do aneurizme. Autopsija je izvršena u Njujorku i utvrdila je da je gospodin Val (49) doživio katastrofalnu rupturu ascedentne ('ulazne') aorte, koja nosi oksigenisanu krv iz srca", zvanično je navedeno.

Autopsija će označiti kraj mučnim spekulacijama o tome šta je dovelo do smrti poznatog novinara, koji je u Americi bio jedan od najpoznatijih u svijetu tamošnjeg "sokera". Na društvenim mrežama širene su neprovjerene i lažne spekulacije o tome da je Valova smrt u vezi sa time da li je vakcinisan ili da ima veze sa time što je kritikovao katarske vlasti zbog smrti migranata koji su radili na izgradnji stadiona za Svjetsko prvenstvo.

Volova supruga je doktorka Selin Gaunder vodeći je ljekar za infektivne bolesti, a posebno je postala poznata tokom pandemije korona virusra, kada je bila savjetnica tima predsjednika Amerike, Džoa Bajdena. Ona i članovi porodice su posebno odbacili spekulacije o tome da je njegova smrt u vezi sa vakcinama. Uz to je naglasila da su takvi i slični zlonamjerni tračevi posebno uvredljivi s obzirom na to čime se ona bavi.

Pretpostavka je da je Vol doživio trenutnu smrt, a nekoliko dana prije nego što je preminuo osjećao je teške posljedice prehlade. Pisao je i na društvenim mrežama da osjeća da mu se tijelo 'slama' zbog toga što ne spava i zbog toga što aktivno prati sve utakmice na Mundijalu. Njegova supruga je rekla da je utvrđeno da prehlada i drugi simptomi nisu imali veze sa njegovom smrću, kao što je i njegov brat Erik Vol povukao svoje tvrdnje da je novinar preminuo od posljedica krvnih ugrušaka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC