• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neće igrati ni oni što ih boli trepavica! Hrvati i Marokanci u frci pred meč za bronzu: Evo ko je sve povrijeđen!

Autor Haris Krhalić

Maroko i Hrvatska, dva najprijatnija iznenađenja Svjetskog prvenstva u Kataru, boriće se za bronzanu medalju.

 Povrijeđeni igrači u timovima Hrvatske i Maroka Izvor: Profimedia/Hasan Bratic/DeFodi Images

Sada sve znamo - u finalu Svjetskog prvenstva gledaćemo Argentinu i Francusku, dok će se za bronzanu medalju boriti Hrvatska i Maroko. Dobro već znamo da je aktuelni vicešampion svijeta osvojio zauzeo treće mjesto 1998. godine, dok će Maroko imati priliku da napravi najveći uspjeh u istoriji svog fudbala. U utakmicama za bronzu na Mundijalima, uglavnom pobjedu odnosi onaj ko više želi do pobjede i na taj meč ne gleda kao nešto "ispod svog nivoa".

To ćemo saznati već u subotu od 16 časova na "Kalifi", a ono što će obojicu trenera - Zlatka Dalića i Valida Regraguija - zabrinuti jesu povrede fudbalera koji nisu izdržali velike napore koje izvlači turnirsko takmičenje usred sezone.

Tako je Hrvatska danas trenirala bez Marcela Brozovića i Joška Gvardiola, koji su probleme osjetili još uoči susreta sa Argentinom, dok je selektor "vatrenih" poštedio još četvoricu nosilaca. Hrvatski mediji prenose da su Luka Modrić, Ivan Perišić, Mateo Kovačić i Dominik Livaković imali tek lagani trening oporavka, ali svi u stručnom štabu uvjeravaju da će biti njih četvorica spremni za meč za treće mjesto. A ostali...

"Gvardiol je primio injekciju zbog stopala, dosta se mučio, Brozović je osjetio ložu, vidjećemo. Moramo da osvježimo i ekipu i stavimo zdrave igrače. Potrebni su nam spremni igrači, onoga koga bude boljela i trepavica nećemo staviti. Razlika je biti treći ili četvrti na svijetu", izjavio je selektor "vatrenih" Zlatko Dalić prije treninga.

Što se tiče Maroka, nisu ni oni bez muke. Marokanci su fizički pali u završnici šampionata i selektor Regragui nije mogao da bira uvijek najjači tim, a najveće muke mu zadaju štoperi. Agerd (Vest Hem) je ispao iz tima na zagrijavanju za meč sa Marokom, dok je kapiten Sais (Bešiktaš) meč napustio još u prvom poluvremenu.

Uz njega su se mučili još i Mazrauiji, pa Bufal... Biće zato veliki zadatak medicinskog tima da ih sve oporave do subote, pošto teško da mogu da odgovore Hrvatima kao na otvaranju SP, kada je bilo 0:0, bez najjačeg tima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC