• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavni fudbaler odbio da dođe na finale: Osvojio Mundijal, igrao sa Maradonom, ali neće da gleda Mesija

Autor Haris Krhalić

Hose Danijel Valensija neće u Kataru, zato što je drugačiji i zna šta su prioriteti!

 Hose Danijel Valensija odbio da dođe u Katar na finale Izvor: Instagram/screenshot/danielranavalencia

Šokantne vijesti dolaze iz Argentine, gde je jedan od najlegendarnijih fudbalera koje je ova zemlja dala odbio da dođe na finale Mundijala. Nekadašnji saigrač Dijega Armanda Maradone i čovjek koji je sa Mariom Kempesom, Osvaldom Ardiljesom i Danijelom Pasarelom 1978. godine osvojio titulu šampiona svijeta Hose Danijel Valensija odbija da dođe u Katar.

Fudbalski savez Argentine ga je pozvao da prisustvuje finalu Mundijala zajedno sa članovima generacije koja je 1978. godine prvi put donijela pehar šampiona sveta u zemlju "gaučosa", ali on je odbio.

"Moj sin ne može da shvati zašto sam odbio FIFA poziv da gledam finale, ali ja sam takav. 1978. nisam ni dirao pehar koji smo osvojili, a medalju su mi kasnije dali jer sam htio prvo da grlim majku. Nisam pristao da igram ni za Real Madrid jer nisam htio da odem iz Kordobe, porodica mi je bila najvažnija", rekao je Valensija, inače nekadašnji ofanzivni vezista Argentine. 

On je od 1975. do 1972. godine odigrao 41 meč za "gaučose" i bio je bitan šraf tima te 1978. godine, ali sada mu je draže da finale gleda u svojoj Kordobi sa svojom porodicom.

"Moj sin je iz druge generacije, ne razumije me, ali ja sam već osvojio Svjetsko prvenstvo, već sam puno putovao i sada želim da gledam finale sa njim, sa suprugom i drugom djecom. Ako budemo prvaci, želim da se zagrlim s njima. Prioritet mi je porodica, oduvijek je tako", rekao je popularni "El Rana".

Ovakav stav je koštao Valensiju bolje karijere pošto je odlučio da ostane u Argentini i igra za svoj Taljeres iz Kordobe dok god može! Zvao je i Real, on je rekao ne. 

"Već su me pozvali da odem kao Filjol, Tarantini i drugi prvaci koji su tamo, ali sam takođe rekao ne. 1978. tadašnji selektor Menotti nije mogao da vjeruje , ali nisam ni dirao trofej Svjetskog prvenstva. A kad me Real Madrid tražio, ostao sam u Taljeresu jer sam bio srećan, bio sam blizu porodice i nisam otišao", ponovio je lojalni Argentinac.

Njegov sin Danijel Valensija nije ni krio da je šokiran potezom svog oca.

"Jutros je tata dobio pozivnicu od FIFA. Ja sam šokiran, skoro sam spakovao njegovu torbu i odveo ga na aerodrom. No, on ne želi da ide. On je drugačiji tip. Njegov je odgovor bio da cijeni poziv, ali da nije mogao da prisustvuje jer je imao obaveze. Ne mogu da opišem svoju ljutnju, to je mjesto na kojem svi želimo da budemo", rekao je sin legendarnog fudbalera. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC