• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesijev idol, omiljeni Maradonin fudbaler: Gaučosi imaju X faktor u finalu - ovog čarobnjaka!

Autor Haris Krhalić

Iako ima tek 170 centimerara visine - veličina Pabla Aimara se shvati kada se čuje šta su o njemu rekli Leo Mesi i Dijego Armando Maradona.

 Pablo Aimar na klupi Argentine Izvor: Profimedia

Dijego Armando Maradona je posljednji donio trofej Svjetskog prvenstva u Argentinu, a sada cijela nacija čeka da to ponovi Lionel Mesi. Tim pun ratnika sa Mesijem kao umjetnikom i gazdom stigao je do finala, a sa klupe su ih vodile sve same legende.

Selektor je Lionel Skaloni, pomaže mu Valter Samjuel, ali tu je i čovjek koji je Mesijev idol, omiljeni igrač Dijega Armanda Maradone i - saigrač dva poznata Srbina tokom karijere.

U stručnom štabu desna ruka Lionela Skalonija je Pablo Aimar. Čarobnjak na terenu, "desetka" za koju su mislili da će vratiti "boginju" u Argentinu i heroj navijača Valensije i Rivera, Aimar je početkom dvijehiljaditih bio idol mnogih klinaca u Argentini. Jedan od njih zvao se - Lionel Mesi!

"Pablo Aimar je bio i ostaće moj idol. Zaista sam jako volio da ga gledam kako igra i pratio sam njegovu karijeru od samog početka u River Plejtu", rekao je davno, davno Mesi i nikada od toga nije odstupio. 

Aimar je odigrao četiri sjajne sezone u Riveru i bio je toliko impresivan da je najveći Argentinac ikada rođen izrekao ove riječi: "Pablo je jedini fudbaler na svijetu koga bi platio da gledam. On je najbolji argentinski igrač posljednjih godina i talentovaniji je čak i od Rikelmea i Saviole. Fantastičan je, navijači Valensije će ga obožavati", rekao je El Grande

I bio je u pravu. Stigao je Aimar u fantastičan tim Valensije koji je prve sezone odigrao finale Lige šampiona. U timu u kome mu je jedan od mentora i veterana koji su ga savjetovali bio Miroslav Đukić on je stigao do finala sa Bajernom i izgubio ga. Na kraju je na "Mestalji" osvojio dvije Primere, kup UEFA, Superkup Evrope i otišao u Benfiku gdje će se ponovo sresti sa Srbima. 

Ovoga puta je on bio veteran, a mladić koji dolazi da se probije bio je Nemanja Matić koji je sa Aimarom igrao u dvije sezone. Što se samog Argentinca tiče, on dileme nije imalo. Znalo se ko mu je idol, kao uostalom i svima. 

"Maradona je bio najveći uticaj na sve nas rođene sedamdesetih i osamdesetih. Svuda su bili superheroji - Spajdermen, Betmen i drugi, ali mi smo svi htjeli da budemo Maradona. Zamišljali smo da smo Maradona i sanjali da dižemo trofej Svjetskog prvenstva, da pjevamo himnu kao on, dok drugi vrijeđaju našu zemlju. To je za nas bio Maradona. Zbog njega su nam kupovali kopaćke, a ne odijelo Spajdermena", rekao je nadahnuto Aimar jednom prilikom. 

Sada, mnogo godina nakon igračke karijere, on je čovjek koji sa klupe daje sve od sebe da ova grupa argentinskih ratnika predvođena igračem koga je inspirisao konačno donese "Boginju" kući. Možda je vrijeme da san postane java?

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC