• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mbape nokautirao navijača Francuske prije meča: Evo šta je napadač uradio! VIDEO

Autor Haris Krhalić

Nevjerovatan detalj dogodio se prije početka polufinala između Francuske i Maroka, a u centru pažnje bio je Kilijan Mbape.

 Mbape pogodio loptom navijača u glavu Izvor: Twitter/screenshot/adriandelmonte

Kilijan Mbape je jedan od najboljih fudbalera na svijetu, koji pored svoje brzine i tehnike, posjeduje i snažan udarac. Ovog puta u to se uvjerio jedan navijač "trikolora" pred meč polufinala Svjetskog prvenstva protiv Maroka, koji je na kraju završen u korist Francuske (2:0).

Tokom zagrijavanja, Mbape je šutirao ka golu, lopta nije završila gdje je trebala, nego na tribini među navijačima. Upravo iza tog gola je stajala manja grupa pristalica Francuske, a najnesrećniji među njima je loptu "dobio" pravo u glavu. Nakon toga je krenuo da posrće, a njegovi prijatelji su mu odmah pritrčali u pomoć.

Nisu mu samo prijatelji probali pomoći, nego i sam Mbape, koji je odmah preskočio reklame i stigao do navijača, te je pokušao da ga "probudi". Još uvijek je pristalica Francuske bio van sebe, ali će imati jednu veliku uspomenu za cijeli život, dok su njegovi prijatelji dobili "kadrove" sa možda i najvećim superstarom na šampionatu. Pogledajte ovdje tu situaciju:

Kilijan Mbape protiv Maroka je opet bio na visini zadatka. Stalno je prijetio defanzivcima protivničke ekipe, a inicirao je akciju kod drugog gola, koju je na kraju završio Kolo Muani čime je Francuska povela sa 2:0. Pred finale, Mbape ima pet postignutih golova, kao i najbolji fudbaler Argentine Leo Mesi, pa će saigrači iz PSŽ-a pored borbe za titulu prvaka svijeta, voditi okršaj i za "Zlatnu kopačku" šampionata.

Francuzi će nakon ove pobjede pokušati u nedjelju da odbrane titulu šampiona svijeta, a rival će im biti Argentina. Ako uspiju u svojoj nameri "trikolori" će postati tek treća selekcija u dugoj istoriji Mundijala, kojoj je pošlo za rukom da odbrani naslov prvaka.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC