• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hakan Šukur kritikovao proslavu "kockastih" i pjevanje Tompsona: Podržavam BiH, kakva sramota za Hrvatsku!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Legendarni napadač Turske Hakan Šukur, kojeg je aktuelna vlast protjerala iz te zemlje, nezadovoljan je načinom na koji su fudbaleri Hrvatske proslavili pobjedu nad Brazilom.

 Hakan Šukur kritikovao Hrvatsku Izvor: Profimedia

Šukur je na svom Tviter nalogu izrazio ogorčenje jer su hrvatski igrači slavili uz pjesmu Marka Petrovića Tompsona "Lijepa li si" u kojoj se spominje "Herceg Bosna" koju Bošnjaci smatraju paradržavnom tvorevinom.

Nekadašnji fudbaler Galatasaraja, Torina, Intera, Parme i Blekburna osudio je njihovo ponašanje i istakao da je uz Bosnu i Hercegovinu.

"Ja podržavam Bosnu i Hercegovinu. Ovo je neprihvatljivo. Kakva sramota za Hrvatsku", napisao je Šukur uz priloženi video proslave "kockastih".

Pogledajte...

Inače, Šukur je živa legenda turskog fudbala, ali je izbrisan iz istorije ove zemlje 2016. godine pošto je došao u sukob sa predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji Turske više ne postoji u zvaničnim dokumentima, nigdje više ne stoji da je postigao 228 golova za Galatasaraj ili 51 za reprezentaciju, a zbog navodnog "pokušaja državnog udara" za njim je raspisana potjernica i nalog za hapšenje, tako da Hakan živi na drugom kraju svijeta - u SAD.

Otkako je postao "persona non grata" u Erdoganovoj Turskoj, kada je čak optužen i za članstvo u terorističkoj organizaciji, Hakan je u bjekstvu u Americi gdje se bavi svime samo ne fudbalom.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC