• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEĆU DA IGRAM PROTIV MOJE ZVEZDE! Delije ovo nikad neće zaboraviti Mihi - došao sa Lacijom, obukao CRVENO-BIJELO!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Siniša Mihajlović je ovim potezom 2002. godine pokazao koliko voli Crvenu zvezdu.

 Siniša Mihajlović odbio da igra za Lacio protiv Zvezde Izvor: MN PRESS

Veliki fudbaler i trener Siniša Mihajlović napustio nas je u 54. godini, a iza njega ostala je blistava karijera. Ostavio je dubok trag gdje god je igrao i to se posebno odnosi na Italiju i Crvenu zvezdu, a interesantno je da je 2002. godine zbog toga imao veliku dilemu. Njegov tadašnji klub Lacio "izvukao" je Crvenu zvezdu za protivnika u drugom kolu Kupa UEFA  a zbog velike ljubavi prema crveno-bijelima, Mihajlović je napravio potez koji bi danas malo ko u modernom fudbalu prihvatio.

Mihajlović je tada zajedno sa Dejanom Stankovićem, svojim kumom i još jednim bivšim igračem Crvene zvezde, odlučio da ne nastupi protiv voljenog kluba i to je izazvalo veliku pažnju medija, posebno jer ni Lacio nije smio ništa da im kaže! Stav su jasno iznijeli i dobili "amin", pa su dvije utakmice presjedili na klupi.

Interesantnije je bilo u Beogradu kada se Siniša Mihajlović čak otpozdravljao Delijama tokom utakmice i rekao da "dalje ide slabiji tim", pošto je Lacio uspio da prođe u narednu rundu:

"Crvena zvezda je bila bolja i u Rimu i u Beogradu, ali je presudilo veće iskustvo fudbalera Lacija", rekao je tada Miha. Složio se s njim u ocjeni i Dejan Stanković: "Osjećao sam se jako loše, nikada više neću doći u situaciju da igram protiv Crvene zvezde".

Zanimljivo je da su njih dvojica na teren "Marakane" tada izašli u dresovima Crvene zvezde, što najbolje govori koliko vole klub u kome su ostavili veliki trag tokom devedesetih.

Nažalost, Siniša Mihajlović nakon toga nije imao priliku da se vrati u Crvenu zvezdu i u njoj završi igračku karijeru, a neostvarena želja ostala mu je da bude trener kluba sa "Marakane".  

CRVENA ZVEZDA: Ivan Ranđelović, Marjan Marković, Nemanja Vidić, Milan Dudić (od 84. Dejan Milovanović), Nenad Lalatović, Dragan Mladenović, Ivan Gvozdenović, Nenad Kovačević, Branko Bošković, Mihajlo Pjanović (od 69. Igor Bogdanović), Dragan Mrđa (od 61. Dragan Bogavac). Trener: Zoran Filipović.

LACIO: Luka Markeđani (od 46. Emanuele Konseti), Huan Pablo Sorin, Jap Stam, Fernando Kouto, Đuzepe Favali, Masimo Odo, Dino Bađo, Fabio Liverani, Lukas Kastroman, Kristijan Manfredini (od 54. Klaudio Lopez), Enriko Kjeza (od 81. Dijego Simeone). Trener: Roberto Manćini.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC