• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zašto si to obukao?!" Mesija napao slavni Argentinac: Katarski emir mu stavio crni plašt, evo šta predstavlja!

Autor Milutin Vujičić

Lionel Mesi našao se u centru pažnje i zbog odjeće koju je nosio u finalu Svjetskog prvenstva, sve zbog katarskog emira.

 Lionela Mesija napali zbog crnog plašta Izvor: Profimedia

Lionel Mesi ispunio je dječački san pošto je sa svojom Argentinom osvojio Svjetsko prvenstvo, jedini pehar koji mu je nedostajao u riznici, a koji je mnogima služio kao argument da "nije najveći ikada". Sada je uspio da podigne "zlatni globus", međutim na fotografijama ovog svečanog trenutka zauvijek će ostati zabilježeno da je Mesi nosio crni plašt koji mu je mimo svih protokola, i to pored predsjednika FIFA Đanija Infantina, ogrnuo katarski emir Tamim bin Hamad Al Tani.

Nije se u tom trenutku Mesi bunio, iako je i sam bio iznenađen što su mu odjenuli takozvani bišt, a zbog potencijalnog uplitanja politike na koje su svi osjetljivi kada je u pitanju Katar - mnogi su digli glas.

O tome se naravno ozbiljno raspravljalo u engleskim medijima, kao da je bilo važnije od same utakmice, dok je interesantno da je paljbu po Mesiju opalio i njegov nekadašnji saigrač Pablo Zabaleta. Bivši reprezentativac Argentine bio je stručni konsultant na britanskom javnom servisu Bi-Bi-Si tokom Svjetskog prvenstva, a bišt koji je ponio Mesi pokvario mu je slavlje, kakvo je njegova Argentina čekala još od 1986. godine.

"Zašto si to uradio? Nema nikakvog razloga za to...", rekao je Zabaleta, koji kao da je posumnjao u Mesijeve namjere, odnosno prećutni dogovor koji je imao sa katarskim emirom da na ovaj način "ispromoviše" njegovu državu.

Zanimljivo je da su Mesi i Zabaleta zajedno igrali i u finalu Svjetskog prvenstva 2014. godine, kada je Njemačka pobijedila golom Marija Gecea u produžecima, nakon čega na dodjeli nagrada u Brazilu nije bilo ničega sličnog. Međutim, možda su svi prenaglili u kritikama jer je bišt dio odeće koji u arapskom svijetu postoji hiljadama godina i nosi se u specijalnim prilikama kao što su vjenčanja ili trenuci velikog slavlja.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC