• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Užasne vijesti o Peleu! Rak se proširio, hitno se oglasila bolnica - legenda u lošem stanju!

Autor Dragan Šutvić

Iz Brazila stižu loše vijesti o legendarnom Peleu, ali se nadamo svi da će pobijediti i ovoga puta.

 pele u lošem zdravstvenom stanju Izvor: Instagram/Pele

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Edson Arantes de Nasimento, ili jednostavnije Pele, već tri nedjelje je zbrinut u bolnici i njegovo stanje se u međuvremenu pogoršalo, zvanično je saopšteno.

Iz klinike "Albert Ajnštajn" u Sao Paulu objavljeno je da je rak napredovao i da zbog toga Pele mora da bude zbrinut u jedinici intenzivne njege, naveli su doktori koji već dugo brinu o zdravlju čuvenog fudbalera.

Možda će vas zanimati

U ovom trenutku najveći je strah zbog mogućeg otkazivanja rada bubrega, spominju i srčani zastoj, odnosno vijesti o Peleu nisu nimalo dobre i zbog njih je čitav Brazil zabrinut.

Tokom trajanja Svjetskog prvenstva u Kataru, Pele je ponovo prebačen u bolnicu i tada je saopšteno da njegovo telo više ne reaguje na hemoterapiju, da bi se čuveni Brazilac oglasio optimističnom porukom fudbalerima "selesaa", nadajući se da će ih tako motivisati da dođu do šampionske titule. Oni su mu takođe pružili podršku, ali su zaustavljeni u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva protiv Hrvatske.

"Prijatelji, želim da svi ostanu mirni i pozitivni. Snažan sam, imam mnogo nade i pratim terapiju kao i inače. Želim da zahvalim čitavom timu ljekara i medicinskog osoblja za svu negu koju dobijam. Imam veliku vjeru u Boga i svaka poruka koju dobijam od vas čini da budem pun energije. I gledajte Brazil na Svjetskom prvenstvu! Hvala puno, na svemu!", glasila je Peleova poruka.

Pele inače ima 82 godine, legenda je brazilskog i svjetskog fudbala i lider jednog od najboljih timova u istoriji, koji je sa njim na terenu tri puta osvojio Mundijal - 1958, 1962. i 1970. godine.

U decembru 2000. sa Dijegom Maradonom podijelio je nagradu za najboljeg fudbalera u 20. vijeku.

Poslije nevjerovatne karijere, koju je u klupskoj konkurenciji proveo u dresu Santosa i Njujork Kosmosa, bavio se humanitarnim radom, bio je ambasador Ujedinjenih nacija za ekologiju i životnu sredinu i zbog tih aktivnosti Univerzitet u Edinburgu dao mu je 2012. počasnu diplomu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC