• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hajduk 18 godina čeka titulu - legenda se vraća da je donese: Split u transu, dijete kluba dolazi da bude šampion!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nekada jedan od omiljenih fudbalera Hajdukovih navijača Ivan Leko preuzima ulogu šefa stručnog štaba.

 Ivan Leko novi trener Hajduka iz Splita Izvor: MN PRESS

Splitski Hajduk ima namjeru da konačno ukrade titulu Dinamu iz Zagreba, a u proljećnom dijelu sezone to će pokušati da uradi sa novim trenerom na klupi. Mjesto šefa stručnog štaba "Bilih" preuzima bivši fudbaler Hajduka Ivan Leko (44), jedno od najcjenjenijih imena među navijačima hrvatskog kluba.

Leko na mjestu trenera naslijeđuje Mislava Karoglana čiji mandat nije bio neuspješan, ali je on u Splitu bio samo prelazno rješenje. Na klupi se našao nakon neočekivane smjene Litvanca Valdasa Dambrauskasa i pokušao da stabilizuje ekipu koja je jurila za Dinamom. Ostaće zabilježeno da nije upisao nijedan prvenstveni poraz tokom mandata, ali će "Majstori sa mora" u novu godinu ipak sa novim trenerom.

Leko je nekadašnji fudbaler Hajduka u kojem je prošao sve kategorije do seniorskog tima. Punih šest godina bio je prvotimac tima iz Splita, a zatim igrao za Malagu prije nego što se još jednom vratio u rodni grad. Ubrzo ga je ponovo napustio da bi se okušao u Brižu, Žerminal Beršotu i Lokerenu, gdje je i završio karijeru. Za reprezentaciju Hrvatske igrao je u svim uzrastima, a 13 puta je bio član nacionalnog tima u seniorskoj konkurenciji.

Trenersku karijeru razvijao je u Belgiji, Grčkoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Kini, odakle se vraća u Hrvatsku. Leko je od februara 2021. godine bio trener Šangaj Porta, ali je poziv sa mjesta na kojem je sve počelo bio previše glasan. Ivan je morao da se vrati kako bi ispunio želju desetine hiljada Hajdukovih navijača. Kao igrač je dva puta bio šampion Hrvatske, a na to se u Splitu čeka već 18 godina!

Neće ni sada biti lako... Dinamo ima čak šest bodova više i utakmicu manje od najvećeg rivala, ali ovih dana je veoma turbulentno i u Zagrebu, pa je pitanje kako će se razvijati situacija u proljećnom dijelu prvenstva.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC