• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveći transfer u istoriji Premijer lige: Argentinac se seli u London za cifru od koje će vam se zavrtjeti u glavi

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Mladi vezista Benfike preseliće se u Englesku u rekordnom transferu nakon sjajno odigranog Mundijala u Kataru

 Enco Fernandez ide u Čelsi za 127 miliona evra Izvor: Profimedia

Gotovo je! Enco Fernandez je najskuplji igrač u istoriji Premijer lige,a Benfika je još jednom pokazala kako zna da posluje i "izvuče" novac od bogatih klubova. Londonski Čelsi, kako britanski "Dejli Mejl" navodi, je pristao da prebaci na račun portugalskog kluba 127.000.000 evra za argentinsku senzaciju i najboljeg mladog igrača Svjetskog prvenstva.

Ogromna svota koju će "plavci" izdvojiti za Benfikinu "zlatnu koku" oborila je dosadašnji rekord najskupljeg tranfera koji su držali Džek Griliš i Mančester Siti kada je ofanzivac stigao iz Aston Vile za 118.000.000 evra. Fernandez je svojim vrhunskim partijama na Mundijalu uvjerio nove vlasnike Čelsija da izdvoje ogroman novac za ovog 21-godišnjaka.

Navijači "orlova" očekivali su da Benfika neće popustiti i da Enco neće postati novi igrač Čelsija, bar ne na zimu, međutim nakon intenzivnih dvonedeljnih pregovora dvije strane su postigle dogovor. Interesovanje za mladog vezistu ne bi opalo ni na ljeto, a znali su na Lužu da sa njim imaju izutzetno veće šanse da vrate titulu, izbace Klub Briž i odu možda i koji korak dalje u Ligi šampiona. Ali, ipak su popustili.

Enco Fernandez će zaraditi pravo bogatstvo u Londonu, a dobio je i nestvarne uslove. Ugovor na pet i po godina vrijedan 10 miliona evra godišnje, što znači da će zaraditi 55 miliona bez bonusa - čime će postati jedan od najplaćenijih igrača Čelsija! Uslovi su nevjerovatni, a kako bi "pritisnuo" Benfiku Fernandez je propustio posljednja dva treninga na Lužu.Još je samo ostalo da se Englezi i Portugalci dogovore oko sitnih detalja i mladi fudbaler će krenuti na ljekarske preglede.

Neće svih 127 miliona otići u Lisabon, pošto su se "orlovi" prije samo godinu dana kada je Fernandez došao na Luž obavezali River Plejtu da će argentinskom velikanu pripasti 25 odsto od narednog transfera. River će inkasirati odličnih 32 miliona evra. Enco je u Benfiku stigao iz Argentine početkom 2022. godine za samo 10 miliona evra plus bonuse od 8 miliona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC