• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njukasl najbogatiji na svijetu, a ispao od trećeligaša!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Najveće iznenađenje treće runde FA Kupa napravio je Šefild Venzdej, eliminisavši skupocjeni tim Edija Houa

 Njukasl izgubio od Šefild Vendzdeja Izvor: Profimedia

Njukasl je izgubio od trećeligaša Šefild Venzdeja (1:2) i tako ispao već u trećem kolu FA Kupa. Na gostovanju timu koji je devedesetih igrao Premijer ligu (poslednji put u sezoni 1999/2000), tim najbogatijih gazdi na svetu doživio je iznenađujući poraz golovima veziste Džošue Vindasa, koji je svojevremeno igrao za Glazgov Rendžers, od 2016. do 2019.

Zanimljivo je to da čitav tim Šefild Venzdeja prema transferamrktu vrijedi 14,5 miliona evra, a da je strijelac jedinog gola za Njukasl u subotu uveče, Bruno Gimaraeš, plaćen Lionu 42 miliona. Ipak, pogodak igrača koji je prije godinu dana došao iz Francuske nije bio dovoljan da spriječi blamažu ekipe menadžera Edija Houa, koja ni ove sezone neće donijeti "svrakama" zapažen rezultat u takmičenju koje su posljednji put osvojile davne 1955. godine.

Zanimljivo je da je u napadu Njukasla igrao takođe skupocjeni Šveđanin Aleksander Isak, koji je doveden pred ovu sezonu za 70 miliona evra, a primjera radi, štoper je bio Holanđanin Sven Botman, koji je doveden prošlog ljeta iz Lila za 37 miliona evra... Ipak, iako je poznato da novac ne igra, ali kupuje bolje fudbalere, to ove subote nije mnogo značilo u Šefildu, gdje je domaćin ostvario jednu od najvećih pobjeda u novijoj istoriji. "Sove" su natjerale cijeli svijet da opet priča o klubu za koji su devedesetih igrali srpski internacionalci Darko Kovačević i Dejan Stefanović, a zvijezde su bili Italijani Paolo Di Kanio, Benito Karbone, Belgijanac Mark Degris, prije njih i Englez Kris Vodl...

Dok se Njukasl u Premijer ligi čvrsto drži u vrhu tabele i stabilno je treći dok mu se smiješi mjesto u Ligi šampiona dogodine, ovaj poraz će sigurno dobro protresti sve na Sent Džejms Parku.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC