• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"UBIJ SRBINA SU SKANDIRALA DVA-TRI DJETETA!" Oglasio se trener nakon SKANDALA u Sarajevu: Sve smo očekivali, ali ovo...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Oglasio se trener i vlasnik kluba čiji su mladi članovi skandirali užasne stvari na meču u Sarajevu.

 Ubij Srbina skandiralo dvoje troje djece Izvor: Kurir

Prethodnih dana čitav region je potresla stravična scena sa utakmice mlađih kategorija u futsalu. Djeca iz splitskog kluba koji se takmičio u Sarajevu skandirala su "Ubij Srbina" svojim vršnjacima, dok to nije bio i jedini incident jer su članovi ekspedicije kluba iz Beograda napadnuti u hotelu. Zbog ovog međunarodnog skandala oglasio se i trener i vlasnik kluba iz Splita, objasnivši da to nije skandirala čitava grupa?

"Za vrijeme utakmice vidio sam da su dva-tri moja djeteta od sedam i osam godina povikala uzvik sa snimka i odmah sam reagovao, došao do djece i opomenuo ih, što su čuli i roditelji iz Škole fudbala T6 Nika. Izvinili smo se, što su roditelji i prihvatili, sve je trajalo svega par sekundi", rekao je trener splitskog kluba za "Slobodnu Dalmaciju" i poručio da je sa kolegom iz Beograda u jako dobrim odnosima i da će i dalje ove odnose održavati.

"Prije svake utakmice djeci smo napomenuli pravila ponašanja i kodeks našega kluba, s kojima su oni upoznati. Od djece smo očekivali svakakve nestašluke, ali ovako nešto nismo, niti mi kao klub djecu učimo takvim stvarima. Nakon prolaska grupe, plasirali smo se u dalje takmičenje i sastali se s drugom ekipom iz Beograda, koja je bila s nama u hotelu, ispali smo sa turnira nakon odigranih penala", dodao je trener mladih Splićana uz poruku da je taj meč odigran u prijateljskoj atmosferi bez ikakvog incidenta.

Pogledajte

00:12
Međunarodni fudbalski turnir za dečake u Sarajevu, Šampion junior kup, dečaci skandiraju Ubij Srbina
Izvor: Čitalac Kurira
Izvor: Čitalac Kurira

Osudio je bilo kakav govor mržnje i nasilje, dodavši da je razgovarao sa kolegama o radu sa mladima i kako spriječiti da govore takve užasne stvari.

"Mi kao klub nikad nismo i nikad nećemo našu djecu poticati na takvo što. Učimo ih da su sva djeca jednaka i da nema mjesta mržnji u sportu. Možemo pomagati u odgoju djece u sportskom duhu onoliko koliko oni provode vremena s nama. Nudimo naše iskreno izvinjenje svim našim sportskim prijateljima iz država bivše regije. Trudićemo se da se ovako nešto nikada ne ponovi", zaključio je on.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC