• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je za Sinišu - gest koji je sve rasplakao! Lacio i Bolonja se dogovorili, pokrenuta akcija koja će pomoći mnogima!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Bolonja i Lacio pokreću akciju kao omaž Siniši Mihajloviću.

 Siniša Mihajlović akcija za pomoć Lacija i Bolonje Izvor: Profimedia/ LaPresse/ Massimo Paolone

U čast Siniše Mihajlovića! To je poruka koja je poslata iz Italije. Lacio i Bolonja udružili su se kako bi odali počast legendarnom srpskom igraču i treneru koji je preminuo poslije borbe sa leukemijom. Odlučili su da pruže podršku i da direktnim donacijama pomognu Asocijaciji za doniranje koštane srži (ADMO).

Predsjednik rimskog kluba Klaudio Lotito naglasio je da je postignut dogovor sa Bolonjom o dugoročnoj pomoći i finansiranju ovog projekta. Prvi korak napraviće na utakmici Kupa Italije koji ova dva tima igraju u četvrtak u Rimu. Svi dresovi koje igrači budu nosili na ovoj utakmici biće poslati na međunarodnu aukciju i sva sredstva biće uplaćena u ADMO.

"Pored donacija, u sklopu ADMO otvorićemo odjelenje Lacio čije sjedište će biti u Rimu i nosiće ime po Siniši Mihajloviću. Na taj način želimo da mu odamo počast za hrabrost i sve što je uradio u borbi sa leukemijom, a znamo i da je pomagao drugim pacijentima koji su patili od iste opake bolesti", navodi se u saopštenju kluba.

Iz Asocijacije za doniranje koštane srži (ADMO) takođe su se oglasili i zahvalili su se klubovima. "Posvećeni smo tome svakodnevno i želimo da uradimo sve kako bi jednog dana svi koji se bore sa bolešću krvi mogu da imaju nadu i da pronađu 100 odsto kompatibilnog donora. Samo danas u Italiji imamo preko 1,700 ljudi koji čekaju donatora koji bi mogao da im preokrene sudbinu. Lijek je tu, svi koji su zdravi i imaju manje od 35 godina mogu da se registruju i da pruže nadu onima koji se bore sa ovim. A, one koji nisu u mogućnosti da budu donatori molimo da budu uz nas, da pošalju donacije i da pomognu našoj misiji", rekao je Đulio Korardi u ime ADMO.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC