• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODUSTALI OD HRVATA, DOVELI "NOĆNU MORU" SRBIJE: Bajern doveo zamjenu za Nojera

Autor Haris Krhalić

Jan Zomer je branio za Švajcarsku na Svjetskom prvenstvu 2018. godine kada je zaustavio Srbiju da povede i omogućio svojoj reprezentaciji da u 90. minutu dođe do pobjede. Sada će igrati u Bajernu.

 Zomer pojačao Bajern Izvor: MN PRESS

Iskusni golman Manuel Nojer je završio sezonu zbog teške povrede na skijanju, pa se Bajern našao u neočekivanom problemu u zimskom prelaznom roku i sportski direktor Hasan Salihamidžić je hitno morao da ga riješi. Bajern je dugo birao golmana koji će naslijediti Nojera do kraja takmičarske godine, možda i kada ode u penziju, a izbor je pao na čuvara mreže koji je samo dva ljeta mlađi od čuvenog kapitena Njemačke.

U pitanju je švajcarski golman Jan Zomer (34) koji dolazi iz Borusije Menhengladbah, kluba koji je jedva pristao da proda svog najboljeg igrača, ali je na kraju morao da mu izađe u susret jer ne zove svaki dan Bajern.

Minhenski klub će platiti osam miliona evra za Zomera, odnosno "dil" podrazumjeva još 1.500.000 evra bonusa koje Švajcarac treba da ispuni i odnosi se na broj utakmica na golu Bajerna. Ugovor je potpisan do 2025. godine i biće zanimljivo vidjeti da li će u tom periodu Zomer postati i prvi golman bavarskog kluba ili će se preseliti na klupu i prihvatiti da bude rezerva Nojeru, jednom od najvećih svih vremena.

Zomer je inače jedan od najboljih golmana Bundeslige već godinama, a za "Menš" igra od 2014. godine. Nastupao je na čak 335 utakmica i postao kapiten kluba, međutim ovdje se njihova saradnja završava. Prethodno je Zomer branio za Vaduc, Grashopers i Bazel, a na golu Švajcarske stajao je 80 puta.

Podsjetimo, spominjalo se da je opcija za Bajern i povratak Aleksandra Nibela sa pozajmice u Monaku, odnosno čak i dolazak hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Dinama koga je preporučio Oliver Kan. Ipak, odlučili su se za iskustvo.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC