• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVANIČNO: Reprezentativac BiH potpisao za Bešiktaš! Željezničar bogatiji za skoro milion KM!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Amir Hadžiahmetović zvanično je od četvrtka novi fudbaler turskog prvoligaša Bešiktaša.

 Amir Hadžiamhetović potpisao za Bešiktaš Izvor: Anadolija

"Hosgeldin Amir Hadžiahmetović" (Dobrodošao Amire Hadžiahmetoviću) poruka je objavljena na zvaničnim stranicama kluba na društvenim mrežama. Poruku prati i video na kojem se vidi Hadžiahmetović u crno-bijelom dresu s brojem 19.

Iz istanbulskog kluba su naveli da je bh. vezista potpisao ugovor na četiri i po godine, koji ga veže do kraja sezone 2026/27, prenosi agencija "Anadolija".

S obzirom na to da je Hadžiahmetović imao važeći ugovor s Konjasporom, Bešiktaš će klubu iz Konje platiti obeštećenje u visini od 3.2 miliona evra.

"Za sezonu 2022/23. fudbaleru će biti isplaćeno neto 580.000 evra, a ostatak ugovora uz zagarantovanu naknadu od milion i 160.000 evra po sezoni, plaćaće mu se maksimalna neto naknada od 10.000 evra po utakmici, ovisno o trajanju i vrsti takmičenja", naveli su iz kluba.

Bh. reprezentativcu, koji je karijeru započeo u sarajevskom Željezničaru, ovo je sedma sezona u turskoj Superligi. Prethodnih godina igrao je za Konjaspor.

Sarajevskim plavima će pripasti 15 odsto od transfera, što znači da će u klub sa "Grbavice" da legne 480.000 evra, odnosno skoro milion konvertibilnih maraka.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC