• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bh. golman se javio iz Turske: U Adani je haos, naš pas je probudio suprugu minutu prije katastrofe

Autor Haris Krhalić

Golmana turskog superligaša Adana Demispora, razorni zemljotres zatekao je u Istanbulu.

 Goran Karačić se javio uz Turske Izvor: MONDO/Samir Cacan

Golmana turskog superligaša Adana Demispora i rođenog Mostarca Gorana Karačićarazorni zemljotres, koji je pogodio Tursku, zatekao je u Istanbulu, gdje je sa svojim kolegama doputovao kako bi odigrao utakmicu protiv Umranijespora.

"Juče smo doputovali u Istanbul, gdje smo danas trebali igrati s Umranijesporom. Međutim, sportski direktor nam je upravo javio da je sve otkazano. Ma kome je sada do fudbala, bitnije je spašavati živote" rekao je Karačić za „Avaz“ i dodao:

"Svi smo još u šoku. Supruga mi je ostala u Adani. A prve informacije otamo su katastrofalne. I u mom stanu su napukli zidovi, ne znam... Čekamo privatni let za povratak u Adanu"

U razgovoru novinara Avaza s nekadašnjim golmanom naših omladinskih i mlade bh. selekcije te potencijalnim „A“ reprezentativcem saznali su da je njegova supruga za vrijeme zemljotresa bila u stanu u Adani.

"Sreća je da je naš pas počeo zavijati minutu prije, tako da ju je probudio, a kada je, kako kaže, počeo udarati jako, pokupila je naše dokumente i izašla na cestu. Trenutno u Adani vlada haos, kao i u cijeloj južnoj Turskoj. Kako sam saznao i vidio, Adana je polurazrušena, ali možda je i najbolje prošla u toj kompletnoj regiji koju je zadesio zemljotres. Inače, iz kluba su se odmah pobrinuli za sve porodice igrača i članova stručnog štaba, tako da smo po tom pitanju mirni. Ali jutros je šok bio baš velik. Probudili smo se, normalno, za utakmicu – da idemo na doručak, a onda sam na mobitelu ugledao hiljadu poruka. U prvi mah mi nije bilo jasno šta se uopće dešava" rekao je nekadašnji golman Zrinjskog te nakon kraće stanke dodao:

"Uskoro ćemo poletjeti za Adanu, pa da i mi pomognemo tim jadnim ljudima. Koliko god možemo".

Zemljotres je ostavio strašne posljedice.

"Rekli su nam da grad koji smo jučer ostavili nije više isti. Teško je sve to primiti... Ipak, ja sam već godinama u Adani (od 2016. godine, op. a.). To mi je drugi dom", zaključio je Karačić u razgovoru za Avaz.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC