• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZBOG DELIJA ĆE IZBITI "GRAĐANSKI RAT" U NAPULJU: Haos zbog otete zastave navijača Rome - evo šta je pozadina sukoba

Autor Haris Krhalić

Navijači Crvene zvezde i Rome potukli su se u Rimu, a "trofej" je najvjerovatnije završio kod navijača Napolija. Italijanski portali prenose da je ovo vjerovatno pozadina sukoba.

 Zašto su Delije napale navijače Rome Izvor: Profimedia/Daniele Buffa

Grupa navijača Crvene zvezde napala je navijače Rome u Rimu i otela im navijačku zastavu "Fedajn Roma", najdragocjeniji predmet koji posjeduju jer simbolizuje grupu osnovanu 1972. godine. Prema posljednjim informacijama koje prenosi navijački portal "Siamo la Roma", čitav incident se dogodio tako što su ultrasi Crvene zvezde zaskočili trojicu mladića kod kojih je bila zastava, oteli zastavu, a potom prebili i ostale navijače koji su bili u blizini. Takođe, ranjena su i dvojica policajaca, dok postoje informacije da je ukupno tokom tuče povrijeđeno šest osoba.

Sve se dogodilo iznenada, navijači Crvene zvezde bili su obučeni u potpuno crnu garderobu, navijački portal to opisuje kao "paramilitarnu" uniformu, dodavši da su nosili i rukavice od lateksa, kao i palice kojima su napali ultrase Rome, dok policijsko obezbjeđenje nije bilo pojačano jer je malo ko očekivao sukob na "Olimpiku" protiv Empolija.

"Srbi su to iskoristili i napali su iznenada trojicu navijača navijačke grupe 'Fedajn Roma'. Ostavili su u automobilu palice i kamenje, a pobjegli su pješke u pravcu Lungoteverea, gdje su se uklopili među gužvu, a onda su vjerovatno ušli u automobile dok još ostali navijači Rome nisu shvatili šta se dešava", navodi navijački portal i potom donosi svjedočenje jednog od navijača koji je ostao bez zastave u sukobu sa Delijama.


Navijač je poručio da su "sve iznevjerili" i da sada "moraju u Beograd da vrate transparent", tako da su već u subotu uveče ultrasi Rome na stanici Termini i Tiburtana tražili Srbe koji putuju nazad u svoju zemlju, dok je bilo i onih koji su ih tražili po Milanu. Upravo su Delije došle u Milano kako bi bodrile košarkaše u evroligaškom meču protiv Armanija (odigranom u četvrtak), da bi policija na aerodromu u nedjelju spriječila kontakt dvije grupe navijača kada se oko dvadeset romanista pojavilo na "gejtu" za let za Beograd 

Prema nezvaničnim informacijama, navijači Crvene zvezde su osvetili navijače Napolija zbog tuče koja se dogodila početkom januara na autoputu A1. Od prije četiri godine, navijači Zvezde i Napolija su "pobratimljeni", pa je ovo bila "akcija" koju su zajedno izveli i koja je navijače Rome potpuno uhvatila nespremne.

"Povratak barjaka je sada prioritet za nas. Moramo brzo da reagujemo. Rizik je da izgubite snagu u haosu i započnete haos između navijača širom Evrope. Ako se naš prevrnuti transparent pojavi - u Napulju će izbiti građanski rat", prenosi rimski ultras koji je ostao anoniman, dok su se navodno njima u pomoć ponudili i najveći protivnici - navijači Lacija - koji žele da pomognu u potrazi za transparentom.

U navijačkom svijetu, "skidanje" zastava je velika sramota i da su navijači Zvezde i Napolija zajedno radili na ovome vidi se po transparentu koji je viđen na jugu Italije."Kad umre papa, postavlja se drugi, a šta kada umre sveštenik?" (sveštenik je simbol navijačke grupe Fedajn, prim. aut.), piše na njemu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC