• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati fudbaler PRONAĐEN U RUŠEVINAMA; Otkriveno u kakvom su ga stanju zatekli spasioci

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poznati fudbaler Kristijan Atsu pronađen je nakon zemljotresa u Turskoj.

 Kristijan Atsu pronađen nakon zemljotresa u Turskoj Izvor: Profimedia

Bivši fudbaler Njukasla Kristijan Atsu pronađen je u Turskoj nakon razornog zemljotresa na jugoistoku te zemlje. U najpogođenijoj oblasti, Hataj, Atsu je srećom preživio strašan potres od 7,8 stepeni po Rihterovoj skali dok su svi strepjeli za njegov život, a prema informacijama portugalske "A Bole", on je smješten u bolnicu sa povredama desnog stopala i problemom sa disanjem.

Atsu je duže od decenije reprezentativac Gane koji je ponikao u Portugalu nastupajući za Porto, a potom je bio igrač Čelsija, Vitesea, Evertona, Bornmuta, Malage, Njukasla, saudijskog Al-Raeda, a prije tačno pet mjeseci potpisao je za Hatajspor jednogodišnji ugovor.

Potraga za njim bila je jedna od centralnih vijesti u svim svjetskim medijima, a ako je vjerovati portugalskim izvorima, uskoro će biti sasvim dobro i nadaju se svi - biće spreman i da ponovo igra fudbal.

Atsu ima 31 godinu, a strašnom igrom sudbine u nedjelju je donio pobjedu ekipi 1:0 protiv Kasimpaše. Na terenu je proveo samo osam minuta i pokazao klasu. Uostalom, njegov kvalitet dokazuje i to što je u Premijer ligi odigrao 80 utakmica nastupajući za Njukasl i Everton.

Prema dosadašnjim zvaničnim opdacima, najmanje 1.500 ljudi je poginulo poslije serije snažnih zemljotresa koji su pogodili Tursku i Siriju u razmaku od 12 sati, a nažalost očekuje se da broj žrtava raste, jer su mnogi i dalje zarobljeni ispod urušenih zgrada.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC