• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan konačno prekinuo crnu seriju! Srbin nije mogao da zaustavi "rosonere" na njihovom 3.000. meču!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Poslije čak sedam utakmica bez pobjede u svim takmičenjima, fudbaleri Milana su napokon prekinuli taj niz i revanširali se Torinu za eliminaciju iz Kopa Italije i poraz iz prvog dijela sezone.

 Milan Torino Serija A 22. kolo Izvor: EPA/MATTEO BAZZI/ANSA

Aktuelni šampion Italije je konačno pobijedio!

Poslije pet mečeva bez trijumfa u Seriji A, uz dva u kupovima, izabranici Stefana Piolija su uspjeli da osvoje sva tri boda i to protiv Torina, koji ih je izbacio iz italijanskog Kupa i savladao u prvom dijelu sezone!

MILAN - TORINO 1:0 (0:0)

Poslije neinteresantnih i što se Milana tiče vrlo bezopasnih prvih 45 minuta na "San Siru", odluka je pala u drugom dijelu kada je u svom stilu pogodio Olivije Žiru i donio 12. prvenstvenu pobjedu za skok na treće mjesto na tabeli.

U prvih pola sata Milan je apsolutno bio inferiorniji u odnosu na "bikove", koji su stvorili jednu odličnu šansu ali je Antonio Sanabrija loše šutirao iz izgledne situacije.

Srpski golman iz Torina Vanja Milinković Savić bio je u prvom dijelu praktično besposlen s obzirom da su "rosoneri" uputili samo jedan udarac u okvir njegovog gola, a i taj je bio prilično bezopasan.

Međutim, već početkom nastavka golman "orlova" je odbranio dvije stopostotne šanse - najprije je bio oči u oči sa Rafaelom Leaom, ali je sjajno reagovao, da bi par minuta kasnije zaustavio udarac Olivijea Žirua i ponovo spriječio vođstvo domaćina.

Međutim, visoki srpski golman nije mogao ništa u 61. minutu kada je nakon centaršuta Tea Ernandeza, najviše skočio Žiru i majstorski glavom pogodio dalji ugao - 1:0. 

Bio je to sedmi pogodak Francuza ove sezone i drugi je strijelac "rosonera" odmah iza Leaa, koji je postigao gol više.

Asistent kod prvog gola Teo Ernandez je u 75. minutu imao priliku da riješi sve dileme oko pobjednika nakon kontranapada, međutim, šutirao je pored stative.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić odigrao je cijelu utakmicu za ekipu Milana, na drugoj strani je novopridošli srpski fudbaler Ivan Ilić presjedio na klupi za rezervne igrače gostiju, dok je njegov kolega iz reprezentacije Srbije Nemanja Radonjić nastupio u posljednjih 10-ak minuta. Ali, nije uspio da pomogne Torinu da izbjegne osmi poraz.

Inače, bila je ovo 3.000. utakmica Milana u istoriji Serije A čime je aktuelni šampion postao četvrta ekipa koja je dostigla tu brojku poslije Intera, Rome i Juventusa. "Rosoneri" su od toga zabilježili skoro pola pobjeda (1458), 879 puta su odigrali neriješeno i upisali 663 poraza.

SERIJA A, 22. KOLO

Milan - Torino 1:0 (0:0)
/Žiru 61/

Subota
Empoli - Specija (15.00)
Leće - Roma (18.00)
Lacio - Atalanta (20.45)

Nedjelja
Udineze - Sasuolo (12.30)
Bolonja - Monca (15.00)
Juventus - Fiorentina (18.00)
Napoli - Kremoneze (20.45)

Ponedjeljak
Verona - Salernitana (18.00)
Sampdorija - Inter (20.45)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC