• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golman odbranio penal pa preminuo: "Svi smo slavili, a onda je za nekoliko sekundi nastao muk"

Autor Dragan Šutvić

Strašna vijest sa utakmice u Belgiji

 golman odbranio penal pa preminuo Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Belgijski golman Arne Espel, koji brani za niželigaša Vinkel sports, preminuo je u subotu popodne na terenu nakon što mu je pozlilo.

Čuvar mreže srušio se nakon što je odbrano penal. Espel je odbranio jedanaesterac, ali nedugo poslije toga se srušio i odmah je bilo jasno da je situacija ozbiljna. Službe Hitne pomoći odmah su došle na mjesto i pokušale da mu pomognu. Potom je odvezen u bolnicu, gdje je preminuo u toku večeri. Autopsija je zakazana za ponedjeljak.

Preminuli golman nije bio vjenčan, a belgijski mediji da je živio sa roditeljima i da je imao stariju sestru i mlađeg brata. Njegov klub je, naravno, u velikoj žalosti.

"Naši igrači su odmah vidjeli da se događa nešto ozbiljno. Istog trenutka smo obavijestili Hitnu pomoć i počeli su da mu pomažu, kao što su i uletjeli i neki gledaoci koji su obučeni za prvu pomoć. Arne je odvezen u bolnicu u kritičnom stanju i tamo je preminuo. Kada je vijest saopštena, u našim prostorijama zavladao je muk. Tako smo prošli put od euforije, jer je odbranio jedanaesterac, do ogromne tuge, sve u nekoliko sekundi", rekao je sportski direktor kluba Vim Dupont.

"Kako ćemo pamtiti Arnea? Bio je dečko iz našeg kluba, igrao je ovdje od kad je bio klinac i vjerovatno bi ovdje i ostao još. Bio je tih i saosjećajan i o njemu ne mogu da izgovorim nijednu lošu riječ. Takođe, ove sezone je igrao veoma dobro i to je dokazao i odbranivši jedanaesterac. I u mladim kategorijama su ga vojleli i rado su ga prihvatali kao trenera mladih golmana. Ovo je veliki gubitak za cijeli Vinkel sport, ali prije svega, naravno, za njegovu porodicu".

Espelovi saigrači su i dalje u šoku. U nedjelju popodne sreli su se u klubu da bi bili zajedno u teškim trenucima.

"Tamo ćemo vjerovatno odlučivati šta će biti u sljedećim nedjeljama i čega neće biti. Uprkos našoj bogatoj istoriji, ovo je situacija kakvu nikad nismo doživjeli", poruka je iz kluba nesrećnog fudbalera.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC