• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ENGLEZI IZABRALI FUDBALSKU REPREZENTACIJU JUGOSLAVIJE: Ovo bi bila velesila

Autor Haris Krhalić

Reprezentacija Jugoslavije bi žarila i palila sa ovakvim igračkim kadrom!

 Dejli Mejl tim Jugoslavije Izvor: MN PRESS

"Dejli mejl" se pozabavio temom koja stalno kopka strance, a to je potencijalni nacionalni tim Jugoslavije! Bivša država koja se raspadala u ratovima devedesetih je često na papiru imala moćan tim koji ipak nikada do kraja nije otišao i osvojio neki veliki trofej, a sada bi, čini se, reprezentacija sastavljena od igrača iz Jugoslavije bila favorit na svakom turniru. 

Englezi su tim složili u formaciju 3-4-1-2, a u ekipi su se našla četiri fudbalera iz Srbije i to u svim linijama ovog tima. Tu su i četiri Hrvata, po jedan Crnogorac, Bosanac i Slovenac, a od bivših republika predstavnika nema samo Makedonija. 

Nikola Milenković se našao među štoperima, a bedem ispred "najboljeg golmana svijeta" Jana Oblaka osim njega bi činili Crnogorac Stefan Savić i Hrvat Joško Gvardiol koji je eksplodirao na Svjetskom prvenstvu u Kataru. 

U veznom redu ovog tima našli su se Dušan Tadić i Sergej Milnković-Savić, a ostatak veze popunili su Hrvati. Po lijevom boku je izabran Ivan Perišić, a u sredini Mateo Kovačić i naravno Luka Modrić. 

U napadu je iz plejade srpskih vrhunskih napadača na kraju izbor pao na Dušana Vlahovića, a pored njega se našao jedini predstavnik Bosne i Hercegovine Edin Džeko. 

Na kraju su Englezi podsjetili i na najveće uspjehe nacionalnog tima Jugoslavije, a to su polufinala Svjetskih prvenstava 1930. i 1962. godine, kao i dva finala Euro 1960. i 1968. godine. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC