• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TA PORUKA SE ODNOSI NA HRVATE! Slika sa "Marakane" obišla Italiju - ovako u Rimu objašnjavaju obrnut transparent

Autor Haris Krhalić

Potez navijača Crvene zvezde izazvao veliku pažnju na Apeninima, pa o tome izvještavaju i "Gazeta delo Sport", "Korijere delo Sport"...

 Italijani o potezu Delija Izvor: MN PRESS

Navijači Crvene zvezde u subotu su istakli i zapalili transparent koji su oteli navijačima Rome u tuči u Rimu i zapalili ga. "Odabrali ste pogrešno društvo", poručili su navijači crveno-bijelih, sa aluzijom na "bratske" odnose navijačke grupe Rome ("Fedajn") sa pristalicama Dinamo Zagreba, Bed blu bojsima. O tome je u subotu pisao i poznati italijanski list "Korijere delo Sport", što takođe dokazuje koliko je ova vijest imala odjeka na Apeninima.

"Transparent navijačke grupe 'Fedajn' koji su ultrasi Crvene zvezde ukrali od navijača Rome ponovo se pojavio u Beogradu tokom utakmice. On je otet tokom okršaja početkom februara, poslije meča Rome i Empolija, a tokom utakmice prvenstva Srbije, Zvezda - Čukarički, navijači domaćih su prvo istakli transparent okrenut naopačke, a potom su ga uništili, zapalivši ga na stadionu. Natpis koji se vidi na transparentu odnosi se na bratimljenje 'Fedajna' sa zagrebačkim Bed blu bojsima", objavio je italijanski list. 

U velikoj tuči u Rimu početkom mjeseca navijači Crvene zvezde oteli su navijačkoj grupi Rome nekoliko "navijačkih trofeja", a snimci nasilja na ulicama u blizini stadiona Olimpiko danima i nedeljama bili su tema i u Italiji i u Srbiji. Tim povodom oglasilo se nekoliko navijačkih grupa u Italiji, saopštenja su "pljuštala" od Rima do Milana, a za sve su krivili i navijače Napolija. Takođe, pominjano je da bi mogao da "nastane građanski rat". Mnogi su ostali iznenađeni publicitetom koji je dobio ovaj slučaj, pa su i vodeći mediji od prvog dana pisali o o sukobu navijača. Nazivan je i "istorijskom sramotom".

Nekoliko nedjelja kasnije, navijači Zvezde su na stadionu "Rajko Mitić" istakli taj transparent okrenut nadole, što je u navijačkom svijetu simbolični gest za pobjedu, odnosno za poraz druge grupe. Poslije toga, zapaljena su sva obilježja Rome koja su zaplijenjena u Rimu i o tome je pisano i u "Gazeti delo Sport":

"Poslije tišine, plamen. Ekspedicija ultrasa Crvene zvezde napala je 4. februara jednu od istorijskih navijački grupa Rominog juga i sada je jasan rezultat tog napada. Danas popodne, srpski navijači istakli su zastave i istorijski transparent, uz jasnu poruku: "Izabrali ste pogrešne prijatelje". Poslije nekoliko minuta, 'plijen' ukraden od rivala navijača Rome zapaljen je uz pomoć baklji i slike su brzo obišle društvene mreže", navedeno je.

"Gazeta" piše i o bratskim odnosima navijača Crvene zvezde i Napolija. "Prošle nedelje se srpska zastava pojavila na tribini navijača Napolija tokom utakmice protiv Kremonezea na 'Maradoni'. Bila je to jasna veza na djelo 'prijatelja'", zaključeno je u tekstu. Pogledajte slike sa stadiona Crvene zvezde:

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC