• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvornička ulica kod stadiona Željezničara, neće se zvati po Ivici Osimu?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Legendarni Ivica Osim još neće dobiti ulicu u Sarajevu.

 Zvornička ulica kod Grbavice neće biti Bulevar Ivice Osima Izvor: MN PRESS

Inicijativa da se Zvornička ulica u kojoj se nalazi stadion "Grbavica", gdje je popularni Švabo počeo fudbalsku karijeru u Željezničaru, nije naišla na razumijevanje Skupštine kantona Sarajevo, prenio je "Sport centar".

Naime, vijećnik u kantonalnoj skupštini Srđan Srdić objavio je na "Fejsbuku" da je prijedlog o preimenovanju Zvorničke ulice u Bulevar Ivice Osima odbijen.

"Komisija za obilježavanje, čuvanje i njegovanje istorijskih događaja i ličnosti Skupštine kantona Sarajevo nije prihvatila prijedlog da se ulica Zvornička preimenuje u 'Bulevar Ivice Osima', a istovremeno na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva, aktuelna većina je dodijelila priznanje 'Plaketa Grada Sarajeva' Vinsentu Tanu! Što se mene lično tiče, od danas više nikad neću učestvovati u odabiru imena, naziva i sve slično tome! Ovo je užas šta radite od Sarajeva", napisao je Srdić.

Poslije nekoliko sati, uslijedio je demant od strane Elvisa Vrete, zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo, koji je na svom profilu na "Fejsbuku" priložio dokument kao dokaz da je prijedlog usvojen, ali je zatražena dopuna materijala od strane Opštine Novo Sarajevo shodno administrativnim i formalno-pravnim uslovima za davanje naziva ulica. Sve s ciljem kako bi postupak doveo do kraja i uputio prijedlog odluke Skupštini KS na konačno usvajanje.

"Kakva zaista osoba moraš biti, pa i politički još zloupotrebljavati ime velikana kao što je “Ivica Osim” a što radi vijećnik u OV Novo Sarajevo -Srđan Srdić koji iznosi apsolutne dezinformacije i laži po društvenim mrežama. U svoje ime kao i ime svih kolegica i kolega članova Komisije za obilježavanje, čuvanje i njegovanje istorijskih događaja i ličnosti Skupštine KS koja je 'jednoglasno podržala inicijativu' i tražila dopunu materijala od Opštne Novo Sarajevo shodno administrativnim a formalno-pravnim uslovima za davanje naziva ulica, konkretno ulice Zvornička u “Bulevar Ivice Osima” a sve sa ciljem kako bi postupak doveo do kraja i uputio prijedlog odluke Skupštini KS na konačno usvajanje.Vjerujemo sa će Opština Novo Sarajevo u što kraćem roku dostaviti što je neophodno kako bi se odluka sa kompletnim materijalom mogla pripremiti i uputiti zastupnicima u Skupštinu KS", poručio je Vreto, a prenio "Sport centar".

Ivica Osim je preminuo 1.maja 2022. godine u Gracu, a bio je legenda u svim klubovima za koje je igrao i koje je predvodio. Igračku karijeru je počeo u svom Željezničaru, a pored "plavih" igrao je još za Strazbur, Sedan i Valensijen. Bogatu trenersku karijeru započeo je na Grbavici, gdje je i počeo i kao fudbaler, nakon Želje vodio je Partizan, čiji su se navijači na emotivan način oprostili od njega i reprezentaciju Jugoslavije, čiji je poslednji selektor i bio prije raspada zajedničke države. Dugi niz godina vodio je Panatinaikos i Šturm iz Graca, a posljednji angažman imao je u "zemlji izlazećeg sunca" tu je prevodio Džef Junajted i nacionalnu selekciju Japana.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

sasa savic

Ivica Osim u Kuci slavnih Japana, a u sarajevu ne moze da dobije ni ulicu... to je razlika i to sve govori...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC