• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAMO JE JEDAN SRBIN DIJELIO SVLAČIONICU SA BREJDIJEM: Igrao za Zvezdu i nema veze sa NFL, nikad ne biste pogodili

Autor Haris Krhalić

Kviz pitanje na koje bi malo ko znao odgovor. Srpski fudbaler je otkrio detalje...

 Marko Perović Tom Brejdi Izvor: Profimedia

Najbolji kvoterbek svih vremena Tom Brejdi nedavno je saopštio da je završio igračku karijeru u 46. godini i ovoga puta definitivno ne planira da se vraća na teren. Igrao je čak 23 sezone u NFL i prava je šteta što niko od igrača srpskog porijekla poput Aleksa Smita, nije imao priliku da dijeli svlačionicu sa njim. Odnosno, ipak postoji jedan, ali nema veze sa američkim fudbalom.

U pitanju je Marko Perović, bivši fudbaler Crvene zvezde, koji je jednu sezonu igrao "soker" u Bostonu i teško da bi ikome palo na pamet da to znači da je igrao na istom stadionu kao Tom Brejdi. Jedan za Petriotse, a drugi za Revolušn...

"Kad sam igrao u Bostonu, bukvalno smo dijelili svlačionicu. Lijevo je bila naša svlačionica, a desno je Petriotsa. Tom Brejdi prolazi pored nas, baca nam neku malu lopticu... Koristili smo zajedno teretanu, ručali u istoj sali. To su normalni ljudi, lijepo iskustvo za mene i moju djecu učim kako treba da se ponašaju, mnogo toga sam naučio u Americi", ispričao je Perović u emisiji "Asovi Marakane" tokom koje je otkrio i da je zamalo prešao u Partizan kao dijete.

Marko Perović je tokom dvije sezone igrao u Nju Inglandu (od 2010. do 2012. godine) i tako je praktično "otvorio" vrata mnogim srpskim igračima kojih sada ima na pretek u MLS.

Izvor: MN PRESS

"Rekli su mi da idem iz Bazela u MLS, a ja nikad nisam bio u Americi. Iznenadili su me, ja sam im rekao da ne znam ni kako izgleda život tamo... Organizovali su mi da odem deset dana u Boston da gledam treninge i da odlučim. Svakako nisam igrao tada u Bazelu. Kada sam otišao tamo - svidjelo mi se i dogovorio sam se da igram za Nju Ingland", prisjetio se Perović i dodao:

"Ja sam prvi od naših igrača koji je otišao 'preko bare' još od početka nove lige. Poslije su dolazili preko mene Ilija Stolica, Branko Bošković, Bratislav Ristić... Kada sam ja bio tamo, Bekam je 'otvarao' ligu, bili su još Ljungberg i Anri i mnogima je ta liga bila dosadna jer su očekivali spektakl kao u NFL ili NBA. Polako su gurali lovu evropskim klubovima da dolaze na turneje i to se sada polako mijenja, stadioni su im puni, a sezonske karte je teško pronaći Naravno, sada se ulaže dosta više novca i svi su profesionalci".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC