• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz Partizana nudili posao ocu, a onda je Toma otvorio vrata... Miljenik navijača Zvezde: "Sine, za koga ti navijaš!?"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Marko Perović je još kao tinejdžer bio na raskrsnici između dva najveća srpska kluba.

 Marko Perović postao igrač Crvene zvezde umjesto Partizana Izvor: YouTube/FK Crvena zvezda/Screenshot

"Vječiti" derbi se bliži i meč između Crvene zvezde i Partizana nas čeka već za sedam dana na stadionu "Rajko Mitić", a mnogim navijačima crveno-bijelih koji su rođeni početkom devedesetih asocijacija na golove u najvećim mečevima je bivši fudbaler Marko Perović. Pamti se još njegov potez iz 125. epizode rivalstva Crvene zvezde i Partizana kada je "zalomio" Alberta Nađa i pogodio sa oko dvadesetak metara, a mnogima je nepoznat podatak da je umalo završio na drugoj strani Topčiderskog brda.

Marko Perović je to otkrio u emisiji "Asovi Marakane" kod Grade Brankovića prisjetivši se da je sve krenulo kada je kao tinejdžer igrao "turnire regiona" u Jagodini. Pošto je rođen u Kosovu Polju, predstavljao je Kosmet zajedno sa Milošem Krasićem, a tamo ga je prvo primijetila Crvena zvezda. Nedugo potom i Partizan...

"Poslije tog turnira u Jagodini zazvonio je telefon i javila se mama. Kaže da je zvao neko iz Crvene zvezde, mislili smo da se neko šalio. Poslije toga se tata čuo sa ljudima iz Zvezde i poslije šest mjeseci sam prešao prvo iz Kosova u Prištinu. Igrali smo onda još jedan turnir na Teleoptiku i poslije njega sam gotovo sve završio sa Tomom Milićevićem oko prelaska u Crvenu zvezdu. Međutim, poslije utakmice sa Vojvodinom, vidjeli su me Vladica Kovačević i Nikica Klinčarski iz Partizana i i odvedu me u jednu malu kancelariju", prisjetio se Marko Perović.

Izvor: MN PRESS

"Rekli su mi 'sine, ti moraš da potpišeš za Partizan, ti si naše dijete'. Rekli su mi da će majka i otac da pređu da žive u Beogradu, pa da će brat i sestra doći da pohađaju školu, sve će oni da regulišu i kao 'nemoj da brineš kao tvoj tata radi na Železnici'. A tada je u Partizanu bio Mirko Marjanović koji je bio predsjednik Vlade", dodao je bivši fudbaler i onda otkrio kako je ipak završio u Crvenoj zvezdi.

"Dok mi to pričamo, Toma Milićević otvara vrata i kaže 'sine, šta ti radiš ovdje!?'. Ja dijete, gledam u njih. Kaže mi Toma 'dijete, za koga ti navijaš?'. Ja mu kažem 'za Zvezdu', on me za ruku i izvukao me iz kancelarije, u hotel sa tatom i potpisao sam za Zvezdu".

Marko Perović je 2002. godine debitovao kod Zorana Filipovića u Crvenoj zvezdi, a do 2008. godine je bio u klubu. Nažalost, lom noge i pogrešna ljekarska intervencija zaustavili su mu transfer u Hertu, tako da je prešao u redove Bazela, a zatim igrao još za Nju Ingland, Persepolis, OFK Beograd, Čainat, Radnički Kragujevac, Sime Darbi, Operario, Saut Čajnu, Hong Kong i Guangdžou R&F kod Piksija gdje je 2018. godine i završio karijeru.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC